MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Stigla nova međunarodna priznanja mladim fotografima

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVO Zajednica tehničke kulture Valpovo-Belišće i Fotoklub Valpovo već dvanaest godina sudjeluju na ovoj prestižnoj manifestaciji dječjeg kreativnog stvaralaštva na području fotografije.

Kao i svake godine, tako smo i ove, u natjecanje uključili i djecu iz OŠ  M.P. Katančić iz Valpova (mentor Goran Kupčerić) i OŠ I. Kukuljević iz Belišća (mentor Damir Tomas). Zajedno s polaznicima fotoradionice u CTK (mentor i selektor Dragan Francuz) mladi fotografi su fotografirali na predložene teme.  Budući da su Ujedinjeni narodi (UN) proglasili 2015. godinu Međunarodnom godinom svjetlosti, UNESCO kao jedan od suorganizatora ove manifestacije predložio je da se 43. izdanje izložbe posveti temi: SVJETLO. Svjetlo u prirodi i njezini izvori, Umjetno svjetlo i njezini izvori (izumi), Svjetlo – sjena – tama kao vizualni elementi, Svjetlosno zračenje i energija, Optički fenomeni –optičke tajne, Svjetlo u likovnoj umjetnosti i književnosti, u bajkama, u izrekama i poslovicama, Svjetlo kao simbol, Svjetlo u povijesti i mitologiji.

Pravo na sudjelovanje imaju djeca i učenici od 4 do 16 godina, a po dvije fotografije trinaestero natjecatelja poslane su krajem siječnja u Lidice. 

Na 43. međunarodnoj izložbi u Lidicama sudjelovali su mladi iz 68 zemalja svijeta sa ukupno 21.380 radova. Fotografi su poslali 1.411 fotografija. Povjerenstvo u Lidicama nagradilo je 14 autora iz Hrvatske, a od toga troje iz Fotokluba Valpovo.

Diplome su za svoje fotografije na temu „svjetlo“ zaslužile Marija Milošević i Petra Popović. Najviše priznanje, medalju „Ruža Lidica“ osvojio je Petar Čvagić.

Snimila: Marija Milošević

Snimila: Petra Popović

Nastavak je ovo vrijednih međunarodnih priznanja koje mladi autori dobivaju od 2003. godine. Do sada je u ZTK Valpovo-Belišće stigla 21 diploma za pojedinačne radove i 7 „Ruža Lidica“ (ZTK Valpovo, Ana Francuz, Ivan Kovačević, Marija Perković, CTK Valpovo, Danijel Jovinac i Petar Čvagić).

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 813 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

RASPORED FILMOVA

      LIPANJ

Web izlog

kreativnog

stvaralaštva

 

 

Galerije fotografija

Ledom okovana rijeka (Dubravko Maričić)

Valpovački dvorac u zimskoj noći

Bajkovita Istra   (Maja Kraljik)

Boje jeseni u Valpovu