Obilježen Europski dan jezika

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

BELIŠĆE Jučer su učenici io učitelji Osnovne škole Ivana Kukuljevića iz Belišća posebnim programom obilježili Europski dan jezika.

 

Prvi dio programa što ga je osmislila i uz pomoć učenika i kolega realizirala Anna Maria Popović, izveden je na pozornici Centra za kulturu Sigmund Romberg, a nastavak u školskim učionicama.

Kroz igru, pjesmu, skečeve i ples i gastronomska iznenađenja dvjestotinjak je učenika predstavilo jezično bogatstvo Europe, a publika ih je nagradila velikim pljeskom i tako im pružila podršku za naredne projekte. U programu je sudjelovala i slikarica Dragica Čuturilo Petrač, iz udruge Bel-art koja je svojim likovnim prilogom otvorila, i pružila jedinstvenu kulisu za nastavak programa, a u učenički su se programu uključili polaznici Dječjeg vrtića vrtić Maslačak, Udruga Romkinja Kašmir iz Belišća te Udruga djece i mladih s poteškoćama u razvoju Zvono.

Program su, pored roditelja, učitelja i učenika popratili zamjenica gradonačelnika Ljerka Vučković te veleposlanik Republike Rumunjske u Hrvatskoj Cosmin George Dinescu sa suradnicima.