MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Skupština i priznanja zaslužnima

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVO Zajednica tehničke kulture Valpovo-Belišće 21. prosinca 2015. godine održala je svoju drugu sjednicu skupštine.

Na sjednici je  donijeto dvije ključne odluke za aktivnosti u 2016. godini:

Usvajanje prijedloga Plana rada i financijskog plana ZTK Valpovo-Belišće za 2016. godinu.

Nakon prihvaćanja plana rada i financijskog plana nastavilo se sa svečarskim dijelom Skupštine - Dodjeli priznanja ZTK Valpovo-Belišće.

Povjerenstvo za dodjelu priznanja Zajednice tehničke kulture Valpovo-Belišće u sastavu: Dragan Milec, Goran Kurtović i Dragan Francuz sastala se 27. studenoga 2015. godine. 

Razmotreni su svi prijedlozi koji su dostavljeni na raspis za dodjelu priznanja. Povjerenstvo na osnovi Pravilnika o priznanjima Zajednice tehničke kulture Valpovo-Belišće predlaže Izvršnom odboru ZTK Valpovo-Belišće, a što je UO i prihvatio, donošenje odluke o dodijeli priznanja za 2015. godinu kako slijedi:

1. POVELJA Zajednice tehničke kulture Valpovo-Belišće (dodjeljuje se 1-2, za dugogodišnji rad)

2. PLAKETA Zajednice tehničke kulture Valpovo-Belišće (dodjeljuje se do 10, za rad u tekućoj godini)

3. DIPLOMA Zajednice tehničke kulture Valpovo-Belišće (dodjeljuje za rezultate u natjecanjima i aktivnostima)

Priznanja Zajednice se dodjeljuju za:

značajna postignuća u organiziranju i provođenju inventivnog rada i drugim područjima tehničkog stvaralaštva,

osobite rezultate ostvarene u tehničko-kulturnim, tehničko-sportskim i drugim tehničkim aktivnostima,

naročite uspjehe u stručnom i pedagoškom radu u tehničkom odgoju i obrazovanju djece i mladeži,

izvanredne rezultate u širenju znanstvenih i tehničkih dostignuća putem popularizacije znanosti i tehnike, osposobljavanja građana za njihovu primjenu i drugih oblika širenja tehničke kulture među stanovništvom,

izuzetni doprinos organiziranju i unapređenju djelovanja Zajednice i u nju udruženih udruga tehničke kulture kao i za uspješno organiziranje i provođenje aktivnosti u njihovim okvirima,

naročito zalaganje i djelovanje kojim se značajno pridonosi uspješnom ostvarivanju istaknutih rezultata.

Dobitnici priznanja:

Diploma ZTK Valpovo-Belišće

Diplome Zajednice se dodjeljuju pojedincima i organizacijama za rezultate ostvarene na smotrama, natjecanjima i drugim oblicima tehničkih aktivnosti natjecateljskog karaktera u prethodnoj godini.

1. BENJAMIN CRNČAN Maketarsvo-modelarstvo (Damir Tomas) 

2. LORIS MATURIĆ Graditeljstvo (Biljana Pantoš) 

3. GABRIEL GALINOVIĆ Graditeljstvo (Damir Tomas) 

4. DANIJEL JOVINAC Fotografija (državno) 

5. MARKO ŠARONIĆ Fotografija (Goran Kupčerić) 

6. PETRA POPOVIĆ Fotografija (Goran Kupčerić) 

7. MARIJA ŠERIĆ Fotografija (Damir Tomas) 

8. DOMINIK ŽUŽIĆ Automatika (Biljana Pantoš) 

9. MARKO BALENTIĆ Automatika (Biljana Pantoš) 

10. KREŠIMIR ILIĆ Modelarstvo (Zvonimir Hajnc) 

11. ANTONIO BRLEKOVIĆ Smotra radova (Zvonimir Hajnc) 

12. ALEN ARAMBAŠIĆ Smotra radova (Zvonimir Hajnc) 

13. MARIJA MILOŠEVIĆ Fotografija, Lidice 

Plaketa ZTK Valpovo-Belišće

Plaketa Zajednice dodjeljuje se pojedincima, pravnim osobama i drugim organizacijskim oblicima za izuzetne rezultate ostvarene u prethodnoj godini.

1. MATO JERKIĆ

Mato Jerkić je osoba koja djeluje u UO ZTKVB kao predstavnik Kajak klubu Belišće. Kao i prijašnjih godina, tako je i ove, svojim aktivnostima uveliko pridonio u aktivnostima Kajak kluba, a samim tim i promicanju tehničke kulture. Poprilično bi trebalo vremena za nabrajanje svih uspjeha Kakjak kluba Belišće u 2015. godini, pa evo samo najznačajnijih: zlatna medalja u maratonu, ekipni su viceprvaci Hrvatske, pojedinačni su državni prvaci u kategoriji kanua, pregršt medalja u svim kategorijama…

2. HRVATSKI RADIO VALPOVŠTINA

HRV je sve ove godine punio medijski prostor informacijama o događanjima vezanim za aktivnosti ZTKVB, CTKVB i udruga članice ZTKVB. Ove, 2015., naši predstavnici su u nekoliko navrata sudjelovali u emisijama u kojima su govorili o svom radu i radu u Domu tehnike. Uz to je HRV svoje slušateljstvo redovno izvještavao o događanjima, aktivnostima i programima ZTKVB u svojim informativnim emisijama na vrlo korektan i objektivan način.

3. IVICA MIHALJEVIĆ

Ivica Mihaljević (Miha) je dugi niz godina bio desna ruka u ZTKVB vezano za probleme hardwarea i softwarea i na taj način osigurao nesmetan rad svih računala u Domu tehnike. često puta je to radio bez ikakve naknade. Uz te poslove, ove je godine i započeo raditi kao mentor u CTKVB – radionici robotike-elektronike, kao mentor. Na taj je naćin počeo svoja znanja iz područja računarstva, elektronike i robotike prenositi mladim tehničarima, koji za sada ima preko 25 u svojoj radionici. Bitno je spomenuti da je Ivica i aktivan član Fotokluba Valpovo.

4. BILJANA PANTOŠ

5. DAMIR TOMAS

Ove godine za Plaketu ZTKVB imamo i dva nastavnika tehničke kulture iz OŠ Valpovo i OŠ Belišće. Oni su svojim radom, promicanjem i organiziranjem prezentacija CTKVB pridonijeli velikom odazivu djece u radionice CTK. Redovno sudjeluju u svim aktivnostima, a napose u organiziranju natjecanja Mladih tehničara u Domu tehnike.

 

6. IVICA STANKOVIĆ 

7. IVICA STRUGAČEVAC

Članovi su Društva energetičara Belišće od zaposlenja u Kombinatu Belišće. Cijeli svoj radni vijek aktivno sudjeluju u aktivnostima društva, stručno se osposobljavaju i na taj način osiguravaju nesmetan rad u pogonima energetike. Svoja iskustva prenose mlađim kolegama na radnom mjestu.

8. DENIS VIDA

Denis je od malih nogu u Domu tehnike, prvo kao polaznik radionica, a danas kao voditelj radionice robotike-elektronike.

Denis Vida je kao mentor, vodio školu astronomije na Višnjanu. Sa tri člana društva sudjelovao je na Međunarodnoj konferenciji iz astronomije u Austriji. Denis Vida je imao dva referata, a o čemu imaju pozitivne povratne informacije o predavanju. Dobitnik je nagrade Elektrotehničkog fakulteta za rad u izvannastavnim aktivnostima, te dobitnik Rektorove nagrade.

9. GORAN DOJKIĆ

Goran Dojkić je član UO Fotokluba Valpovo. Sudjelovao je u svim aktivnostima kluba i na taj način svojim fotografijama podigao ugled FKV u Valpovštini, Hrvatskoj i svijetu. Ove godine je kao GOBEL po treći puta letio motornim zmajem i napravio prekrasne fotografije krajolika slavonskih ravnica, novog mosta u Petrijevcima, panorame Valpova i kružnih tokova u Belišću. Goranove fotografije svojom tehničkom i umjetničkom kvalitetom su doprinijele visokim priznanjima koje je FKV dobio u posljednjih nekoliko godina. Panoramske fotografije Grada Belišća možete vidjeti u OŠ Belišće. 

10. PETAR ČVAGIĆ

Petar je mladi član Fotokluba Valpovo. Kao osnovnoškolac svojim fotografijama je ostvario sudjelovanje na županijskom natjecanju i nekoliko međunarodnih priznanja u Češkoj i Španjolskoj. Ove godine je za svoju fotografiju iz Lonjskog polja nagrađen najvećim priznanjem u Lidicama „Zlatna ruža Lidica“. 

Pred Petrom je cijeli fotografski život i još puno priznanja. ZTKVB

 Povelja ZTK Valpovo-Belišće

Povelja Zajednice dodjeljuje se istaknutim pojedincima koji su svojim stručnim i društvenim djelovanjem u dužem vremenskom razdoblju, dali izuzetan doprinos razvitku tehničke kulture, djelatnosti udruga tehničke kulture odnosno unapređenju djelovanja Zajednice i time značajno pridonijeli promicanju njenog položaja i ugleda.

TOMISLAV BORIĆ

Tomislav je rođen u Bistrincima 10. 4. 1955. Svoje obrazovanje  stjecao je u Bistrincima (prva tri razreda osnove šole), te u Belišću. U Valpovu je zavšio Školu učenika u privredi, te u Osijeku Strojarsku tehničku školu. Fakultet strojasrstva i brodogradnje – prvi stupanj završio sam u Zagrebu i stekao zvanje inženjera strojarstva. Sva ostala znanja sticao je kroz razne seminare i tečajeve, somoobrazovanjem,  te radom i iskustvom na raznim poslovima koje sam obavljao; od bravara, konstruktora, rukovoditelja gradilišta, tehničkog direktora i direktora.

Odmah po zaposlenju u Tvornici strojeva Belišće učlanio se u DIT - drušvo inženjera i tehničara, i aktivno radio u njemu. Bio je tajnik u dva mandata, kada je organizirao projekte poput Mikrofesta (natjecanje u programiranju na računalima) što je bio pionirski zahvat u okviru cijele zemlje u to vrijeme. 

Paralelno sa radom  u DIT-u bio je član predsjedništva Narodne tehike Valpovo, član Predsjedništva SIZ-a Kulture u Valpovu gdje je dobio razna priznanja za svoj rad i društveni angažman. Kratko, u okviru drušvenog rada, bio je član foto kluba u Valpovu, te podupirao i pomagao u radu  društava i pojedince iz područja tehnike.

Tomislavov rad i bavljenje u orgamniziranom obliku, počinje zaposlenjem 1979. godine i članstvom u DIT-u te završava odlskom iz Tvornice strojeva 1995. godine, ali ne i rad na osobnom razvoju i potpori društvenim aktivnostima.  Cijelo svoje vrijme aktivan je na raznim područjima  od veslanja u veslačkom klubu u Belišću, karate klubu u Valpovu, tamburaškoj glazbi u Belišću, Ladimirevcima i Harkanovcima gdje je sa prijateljima pomagao osnovati tamošnje folklorne sekcije.

U zadnje vrijeme aktivan je promatrač i posjetitelj večine kulturnih aktivnosi u našem okruženju, radim u Udruzi Vila Velebita u Belišću te je okupiran brodogranjom i korišenjem sunca i vjetra kao izvora energije na praktičnoj razini. 

 

PRIZNANJA ZTK OSIJEČKO-BARANJSKE ŽUPANIJE

U utorak, 29. prosinca 2015. u Domu tehnike održana je svečana podjela priznanja. Nakon uvodnog pozdrava tajnika ZTK Osječko-baranjske županije Ive Grgića, okupljene su pozdravili kratkim govorom predsjednik ZTK Osječko-baranjske županije Marin Kordić te predsjednik ZTK Grada Osijeka Aleksandar Muharemović. Zamjenik župana Dragan Vulin je nakon pozdravnih riječi pristupio uručivanju priznanja.

 Zahvalnica Zajednice tehničke kulture Osječko-baranjske županije dodjeljuje se građanima, udrugama, zajednicama, savezima, ustanovama, trgovačkim društvima i ostalim pravnim osobama koji se svojim radom ili donacijom pridonijeli razvitku aktivnosti ili materijalnom statusu Zajednice.

ZAHVALNICA ZTK-OBŽ (za aktivnosti u 2015.)

DANIJEL JOVINAC  

CTK VALPOVO-BELIŠĆE

 PLAKETA ZTK-OBŽ (za aktivnosti u 2015.)

RADIO KLUB BELIŠĆE

 

POVELJA ZTK-OBŽ (za životno djelo) ZVONKO STOJIĆ

Povelja Zajednice tehničke kulture Osječko-baranjske županije dodjeljuje se istaknutim pojedincima koji su svojim stručnim i društvenim djelovanjem u dužem vremenskom razdoblju ostvarili značajne rezultate na razvitku tehničke kulture te na promicanju njenog položaja i ugleda. 

POČASNI ČLAN ZAJEDNICE TEHNIČKE KULTURE OSJEČKO-BARANJSKE ŽUPANIJE

Počasni član Zajednice tehničke kulture Osječko-baranjske županije najviše je javno priznanje koje Zajednica podjeljuje istaknutim pojedincima iznimno zaslužnim za unapređivanje svekolike djelatnosti Zajednice i postizanju njezinih ciljeva u razvitku tehničke kulture. Temelj za proglašenje osobe Počasnim članom Zajednice, osim rečenog, jest znakovit i trajan doprinos sveukupnom razvitku tehničke kulture i izuzetni uspjesi i izvanredna stvaralačka postignuća trajne vrijednosti u razvitku i unapređivanju znanstvenog i tehničkog opismenjivanja ili u razvitku udruga tehničke kulture.

Dobitnici su: Vesna Lendić-Kasalo dipl. iur., dr.sc. Davor Brunčić, Ladislav Keler, Ivan Baćani dipl.ing. i DRAGAN MILEC.

U ime svih nagrađenih prisutnima se obratio Davor Brunčić koji se zahvalio za uručena priznanja te svim nagrađenima poželio puno uspjeha u daljnjem radu i sve najbolje u nadolazećoj godini.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 823 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

RASPORED FILMOVA

      LIPANJ

Web izlog

kreativnog

stvaralaštva

 

 

Galerije fotografija

Ledom okovana rijeka (Dubravko Maričić)

Valpovački dvorac u zimskoj noći

Bajkovita Istra   (Maja Kraljik)

Boje jeseni u Valpovu