Predstavljen film o Slaninijadi

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

BISTRINCI Nakon šest održanih Slaninijada, Bistrinčani su o svojoj jedinstvenoj turističkoj manifestaciji snimili film.

 

Ribički dom u Bistrincima bio je pretijesan za sve koji su željeli pogledati prvu projekciju filma Milana Borića, idejnog začetnika sada već tradicionalne manifestacije, natjecanja u pečenju slanine na ražnju na Odmorištu uz Dravu u Bistrincima.

Film je gotovo polusatna kompilacija sa šest do sada održanih natjecanja, a prikazuje sve etape – od priprema ognjišta do ceremonije uručivanja nagrada pobjednicima.

Pored toga što je film snimljen da bi ovjekovječio napore organizatora da oplemeni rad Udruge športskih ribolovaca "Podravac", film je i podsjetnik na prve korake „grupe entuzijasta, poklonika prirode, ljepota dravskih rukavaca, mirisa naplavina i vrućeg dravskog pijeska, koja je došla na ideju da u vrijeme kad se priroda još nije probudila iz zimskog drijemeža, u želji da što prije izađu na svjež zrak, pruže prigodu i gurmanima omoguće da slaninu, tu tradicionalnu deliciju, uživaju u izvornom, prirodnom, ambijentu“, kako je na početku predstavljanja filma rekao Vladimir Vazdar.

Film je među članovima ove ribičke udruge, volonterima, organizatorima ove turističke manifestacije prihvaćen sa simpatijama, a bio je i poticaj za raspravu o daljem njenom razvoju. Već sljedeće godine, sudeći prema prijedlozima organizatora, ova će manifestacija biti još bogatijeg programa, s pravilima o ocjenjivanju natjecatelja, bogatijim zabavnim programom te ponudom izvornih proizvoda zanatlija i poljoprivrednih gospodarstava. Bistrinčani su odlučili da si daju truda osmisliti cjelinu ambijenta, događanja i usluga i ponuditi ga na prodaju ljudima željnih doživljaja, novih iskustava.

Projekcija filma bila je na koncu, još jedna dobra prigoda za večernje druženje u ugodnom ambijentu društvenog doma.