Probe, nastupi, putovanja

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVO Jučer je HPD „Matija Petar Katančić“ održalo redovnu izvještajnu godišnju skupštinu.

 

Na Skupštini je prisustvovalo 29 članova od ukupno 32 . Usvojeno je izvješće o izvršenju programa rada u 2013. godini, svoj su repertoar vježbali kroz 64 probe, održali 5 samostalnih koncerata i 5 nastupa s nekoliko pjesama s kojima smo uveličali događaje, pomogli u održavanju humanitarnih koncerata, izvijestila je predsjednica Melita Brkić Tajz.

Jedno od najljepših iskustava u 2013. godini, zboru je bilo putovanje u Vincjet, Austriju, zajedno sa pjevačkom skupinom Ivanovci, Zelčin, Marjančaci gdje su održali cjelovečernji koncert u crkvi, te su kroz dva dana posjetili pokrajinu Južno Gradišće gdje su davno otišli naši preci. Prema komentarima posjetitelja i njihove ORF televizije koja je u TV prilogu o manjinama u Gradišću, bio je to koncert kvalitetan, dinamičan i emotivan. Putovanja su vrlo važna komponenta u povezivanju članova društva i dodatna motivacija za rad.

Također je usvojeno financijsko izvješće za razdoblje I-XII mj. 2013. godine.

Dodjeljena su priznanja za "jubilarce": Teni Merčep, za 5 godina Sandi Strugačevac, za 15 Draganu Luketiću za 20 godina Ružici Luketiću za 20 godina, te priznanje nenazočnoj Aleksandri Čeliković Cvidrak,mag.mus, za 3 godine vođenja zbora. Na kraju, pod točkom razno, gospodin Dragan Milošević, iznio je i upoznao mlade članove zbora, a one stare podsjetio o povijesnim činjenicama i postanku "Katančića" kojima je na godinu 110. obljetnica osnivanja, o prvom formiranju Statuta, broju dirigenata, predsjednika, tajnika, blagajnika... Predsjednica Melita Brkić Tajz zahvalila je na tim vrijednim spoznajama i trudu uloženom na prikupljanju i čuvanju ogromne arhive koju posjeduju, da su ponosni što je takva "Valpovačka enciklopedija" kao što je gosp. Milošević dio njihovog zbora, na što mu je zbor s poštovanjem zahvalio velikim pljeskom, zaključuje Melita Brkić Tajz.