MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Uspješna kampanja u Valpovu

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

 

VALPOVO Srednja škola Valpovo bila je jučer domaćin kampanje „Ne govoru mržnje na internetu“.

„Budi muško klubu“ s oko 30 članova pridružili su se aktivisti Udruge Statusa M iz Zagreba te proveli cijeli niz aktivnosti koje bi trebale doprinijeti promociji rodne ravnopravnosti, nenasilja i zdravih životnih stilova. Ovoga puta su se fokusirali na aktivnosti vezane uz nasilje na internetu.

Dok je Mislav Mandir, koordinator projekta s učenicima Srednje škole Valpovo provodio radionicu, Natko Gereš, osnivač Udruge Status M, koja je nositelj projekta, brinuo se za organizaciju drugih aktivnosti.

 

U holu škole postavljena je oprema za snimanje video poruka koje trebaju upozoriti na razne oblike nasilja na internetu i, naravno, neslaganje s njima. Kameri su prilazile grupe učenika iz razreda, prijatelji, pojedinci. Svatko je nastojao na što originalniji način, govornom porukom dati do znanja da „Dislajka nasilje“.

Druga je grupa radila na oslikavanju obližnjeg praznog zida. Na njemu je nastajao grafit, oslikana poruka, koja će trajno prolaznike upozoravati na problem među mladima te nastojanje da se razriješi i umanje štete

Na jučer održanoj kampanji susreli smo i Johna Crownovera, osnivača projekta,višeg programskog savjetnika organizacije CARE International za Balkan, koja uz naša ministarstva financira ove aktivnosti. U društvu s pedagoginjom Zdenkom Lončarić upoznavao se s ključnim osobama i provođenjem kampanje. Na kraju, nije krio zadovoljstvo onim što je zabilježiio. Provođenju projekta jučer su se pridružili i članovi Savjeta mladih iz Belišća koji su također aktivno doprinijeli realizaciji projekta te zamjenik gradonačelnika Belišća Domagoj Varžić te predstavnik Odjela za prevenciju inspektor Ivan Pakšić

Članovi valpovačkog „Budi muško kluba“ pokazali su da je boravak na zimskom kampu u Zagrebu bio svrsishodan i osposobio ih da nastave s provođenjem projekta u kome predstoji i kampanja usmjerena na borbu protiv alkohola i alkoholizma.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 807 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

RASPORED FILMOVA

      SVIBANJ

Web izlog

kreativnog

stvaralaštva

 

 

Galerije fotografija

Ledom okovana rijeka (Dubravko Maričić)

Valpovački dvorac u zimskoj noći

Bajkovita Istra   (Maja Kraljik)

Boje jeseni u Valpovu