Robotika za „osnovce“

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVO Petu godinu za redom nastavnica tehničke kulture, Biljana Pantoš, dovodi učenike 8. razreda u informatički kabinet u Domu tehnike.

Razlog je dvosatno predavanje iz elektronike-robotike, a što je i dio nastavnog programa za 8. razred. Na taj će način sva četiri razreda proći kroz kabinet robotike-elektronike.
Profesor Antolović upoznao je "osmaše" sa osnovnim pojmovima vezanim za ove tehničke discipline, nakon čega su se učenici okušali u programiranju Arduina. Za neke su ovo nova iskustva, a neke su zanimali i mBotovi, BBC micro:bitovi, napredna programiranja Lego robota, programiranje 3D printera... Za sve učenike koje zanima više znanja radionice CTK otvorene su svake subote.

Nakon Valpova slijedi Belišće, Veliškovci i ostale škole koje pokažu interes za ovakav vid predavanja.

Od ove godine smo uz škole u Valpovu i Belišću obišli i sve "male" područne škole koje imaju manji broj djece, ali koja također iskazuju želju za tehničkim aktivnostima (Bocanjevci, Nard, Šag, petrijevci, Satnica, Bizovac, Samatovci, Brođanci, Habjanovci, Cret...).

U petak 5. listopada 2018. posjetili smo i SOS Dječje selo u Ladimirevcima. Profesor Antolović održao je predavanje za učenike 7. i 8. razreda iz područja elektronike i robotike. Tema je bio mBot i microbit.
Radionica je odrađena u sklopu Dječjeg tjedna.