Razvoj Slavonsko podravske željeznice u obiteljskim sjećanjima

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

BELIŠĆE Svečano obilježavanje 135 godišnjice grada Belišća sinoć je nastavljeno promocijom knjige profesora Dubravka Maričića „Moja sjećanja na Slavonsko podravsku željeznicu“.

Štampanje knjige financirao je Grad Belišće kao projekt Udruge za Kulturu i umjetnost ZUM.

Nazočne je pozdravio predsjednik Udruge ZUM gospodin Vlado Jung koji se zahvalio svima u gradu koji su prepoznali i financijski podržali projekte udruge. Istaknuo je kako već treću godinu zaredom uz Dan grada udruga ili njeni članovi dobivaju priznanja.

Zamjenica gradonačelnika gospođa Ljerka Vučković obratila se nazočnima, čestitala autoru knjige i istaknula da grad cijeni djelatnost udruge  koja svojom aktivnošću doprinosi   nastojanju da Belišće postane još ugodniji grad za život svih građana.

Knjigu je predstavio viši znanstveni suradnik dr.sc. Dinko Župan i naglasio kako će podaci iz ove knjige umnogome pomoći studentima i svima onima koji će nastaviti istraživanje povijesti Slavonsko podravske željeznice kao i povijesti Belišća i šire okolice.

U razgovor o knjizi uključili su se i posjetitelji, među kojima je bio i Zvonko Ćurak, i sam autor dviju knjiga o Slavonsko podravskoj željeznici, koji svojim sudjelovanjem i sjećanjima iz životnog razdoblja provedenog na toj uskotračnoj željeznici daje podršku novim istraživačima povijesti tog gospodarskog projekta.

Svečanoj, ali i opuštenoj atmosferi promocije, kroz koju je vodila Ana Vazdar, u glazbeno poetskom dijelu doprinijeli su Zvonimir Iveković i Jozo Bogdanović prigodnim stihovima i glazbom.

Na kraju promocije autor knjige zahvalio se svima koji su pomogli nastanku ove knjige prigodnim darovima, a nazočnim posjetiteljima darovao je knjigu Moja sjećanja na Slavonsko podravsku željeznicu uz posvetu i potpis.