Poruke dobra

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

BELIŠĆE Jučer  je u prijepodnevnim satima održan svečani prijem za predstavnike gradova i općina sudionika ovogodišnje Belišćanske zlatne jeseni.

U velikoj vijećnici su ih, u ime domaćina, dočekali gradonačelnik Belišća Dinko Burić, njegovi zamjenici Ljerka Vučković i Domagoj Varžić te predsjednik Gradskog vijeća grada Belišća Dario Fletko. Pozdravljajući stare prijatelje iz Hrvatske, Crne Gore, Sjeverne Makedonije i Srbije, te nove iz Republike Slovenije, gradonačelnik Belišća Dinko Burić je rekao kako su ovakva događanju uvijek prilika za uputiti poruku dobra, bez obzira radi li se to kroz pjesmu, ples, gastronomiju, sport ili bilo koji vid suradnje koji za posljedicu ima dobre prijatelje.

Posebno je važno tu poruku, rekao je, prenijeti na mlade naraštaje. A upravo je to najveća vrijednost Belišćanske zlatne jeseni, poručio je gradonačelnik uz želju da i ove godine svi uživaju u ovoj velikoj belišćanskoj manifestaciji i požele se opet vratiti u Belišće.

Prigodnim riječima su se potom obratili predsjednik Općine Mojkovac Ranko Mišnić, gradonačelnik Općine Radoviš Gerasim Konzulov, predsjednik Općine Bogatić Nenad Beserovac, podžupan Grada Celja Vladimir Ljubek, predsjednik Općine Kolašin Miloslav Bulatović te zamjenik gradonačelnika Grada Benkovca Tomislav Klarica i predsjednik benkovačkog Gradskog vijeća Boris Erceg. Mimo protokola, ali kao rado viđen gost u Belišću, akademik Milorad Nikčević, predstavnik crnogorske nacionalne manjine Osječko – baranjske županije, uručio je belišćanskom gradonačelniku svoju knjigu.

 Sve ove gradove i općine, iz Hrvatske i susjednih zemalja, s Belišćem veže suradnja na različitim područjima, s nekima je potpisana i Povelja o prijateljstvu, tu su i planovi za budućnost, no prije svega tu je želja za njegovanjem kulturne tradicije i poštovanjem onoga drugoga koji, iako možda govori nešto drugačijim jezikom, živi tu pored nas i zajedno s nama želi bolju budućnost za sve. Nakon prijema, domaćini i gosti su se uputili u Etno selo Bocanjevci gdje su posjetili Apin dvor te uživali u prezentaciji i degustaciji slavonskih delicija.