MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Na pragu jeseni bogat program aktivnosti ZTK Valpovo-Belišće

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVO Na početku jesensko zimske sezone u Zajednici tehničke kulture snažno se nastavlja niz aktivnosti koje potvrđuju kontinuitet delovanja na nekoliko smjerova istovremeno.

SURADNJA SA SREDNJOM ŠKOLOM VALPOVOSuradnja sa učenicima SŠ Valpovo započela je unazad nekoliko godina dolaskom nekoliko učenika elektrotehničkog usmjerenja na naše radionice elektronike i robotike.
Ove godine je ova suradnja podignuta na viši nivo. Ljetos je dogovorena mogućnost da naši predavači sudjeluju u izvannastavnom programu za 2. i 3. razred EL. Osim toga svi zainteresirani učenici mogu koristiti kabinet robotike u Domu tehnike.
U sklopu pripreme organizacije izvan nastavnog projekta usavršavanja vještina iz programiranja robota i 3D modeliranja, održana je 17. 9. i 19. 9. 2019. godine radionica za učenike Srednje škole Valpovo. Radionice su bile za učenike 2.EL i 3.EL u okviru radioničkih vježbi u trajanju od 4 školska sata. Radionica je sadržavala kratko uvodno predavanje o mBotu i Arduino mikrokontroleru te programiranju u mBlock programskom jeziku. Učenici su samostalno izradili veći broj  jednostavnih programa i testirali rad mBota. Naučeno treba učenicima približiti programiranje robota općenito, ali i mogućnosti primjene u praksi. Radionicu je za CTVB vodio prof. Marijan Antolović.
Slijedeću radionicu održari će Tomislav Kudeljnjak, a ona će se odnositi na 3D modeliranje i 3D printanje.

LABUS OSIJEK


U Osijeku održan je 3. LABUS od 17.9.-18.9.2019. godine. LABUS je laboratorij za učenike srednjih i osnovnih škola. Izradio ga je FERIT za učenike, nastavnike osnovnih i srednjih škola te ostale sudionike u srednjoškolskom i osnovnoškolskom obrazovnom procesu iz STEM područja. Ovo se prije svega odnosi na matematiku, fiziku, elektrotehniku, računarstvo i informacijske tehnologije.
Gotovo stotinu prezentacija i radionica iz matematike i fizike te primijenjenih inženjerskih područja elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija održano je protekla dva dana u otvorenim i laboratorijskim prostorima FERIT-a u kampusu tijekom 3. LABUS sajma. Sajam su posjetili mnogobrojni vrtićarci, školarci, studenti, roditelji s djecom.
Centar tehničke kulture Valpovo-Belišće sudjelovao je oba dana u sklopu projekta mBot: uređenje dječjeg igrališta. Zainteresiranim učenicima pokazali smo neke mogućnosti mBota u smislu vožnje sigurnosti u prometu, osnovne mogućnosti programiranja … U sklopu LABUSA mentori su održali i tri radionice: Lemljenje – izrada elektroničkih sklopa na maskoti „STEovo“-a, Sastavljanje drvenih predmeta i Osnove elektronike.
Ekipa CTKVB bila je u sastavu učenika Matka Varžića i Borne Budai te mentora Tomislava Kudeljnjaka i Marijana Antolovića.

VALPOVAČKI SAJAM OBRTNIŠTVA I MALOG PODUZETNIŠTVA

Valpovački poduzetnički centar d.o.o. organizirao je 13. Valpovački sajam obrtništva i malog poduzetništva u subotu, 21. rujna 2019. na Trgu kralja Tomislava u Valpovu.

Sajam je održan trinaestu godinu za redom i okupio je proizvođače i pružatelje usluga obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, obrtnika, malih i srednjih poduzetnika, udruga, banaka i drugih. I ove godine je sajam bio izložbeno-prodajnog karaktera.

Na sajmu se tradicionalno predstavila i Zajednica tehničke kulture Valpovo-Belišće. Na štandu su voditelji radionica Marijan Antolović, Tomislav Kudeljnjak, Dragan i Ivana Francuz prezentirali radionice Centra tehničke kulture.

Posjetitelji su mogli vidjeti robotska kolica (mBot), Unimat stroj za piljenje šperploče i najnoviji 3D printer koji je samo dva dana prije došao u Dom tehnike. Štand je posjetio velik broj posjetitelja i osoba iz politike.

VIŠE FOTOGRAFIJA

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 659 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

Brzi i pouzdani!