KOMIČNA MELODARMA:Sirena i Viktorija

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVO Ustanova za kulturne djelatnosti „Ante Evetović Miroljub“ Valpovo vam donosi hit komediju Teatra Rugantino "Sirena i Viktorija“.

U produkciji Teatra Rugantino predstavu će u Centru kulture „Matija Petar Katančić“ Valpovo, u utorak, 29. listopada, odigrati Gordana Gadžić, Dubravka Ostojić, Mladen Vasary.

Pretprodaja ulaznica: Kavana “Katančić” Valpovo i Gradska knjižnica i čitaonica Valpovo
Cijena: 50,00 kn

 

O PREDSTAVI:

„Predstava “Sirena i Viktorija“ ruskog dramatičara Aleksandra Galina, do sada neizvođena u Hrvatskoj, prije svega raskošna je komedija zabune koja, kako se komad razvija, žanrovski prelazi u komičnu melodramu.

Priča je jednostavna i temelji se na nizu komičnih nesporazuma: novopečena bogatašica Sirena odlučuje svojoj razvedenoj prijateljici i profesorici engleskog jezika Viktoriji priuštiti malo veselja u životu i preko oglasa joj naručuje 'pastuha koji ispunjava sve seksualne fantazije'. No u alkoholnoj izmaglici bira krivi broj i umjesto očekivanog predatora u stan joj stiže komičan i nimalo privlačan znanstvenik, koji preživljava šišajući foksterijere. Nakon što su u tom čudnom susretu naši junaci premostili predrasude, socijalne razlike i nepovjerenje te otkrili intimne karte, među njima se na kraju stvara neobično zajedništvo.

No ispod te naoko jednostavne narativne strukture i komičnog zapleta pojavljuju se vrlo aktualne teme posttranzicijskog društva. Galinovi likovi i situacije našoj su kazališnoj publici vrlo bliski i prepoznatljivi.

Odličnu režiju potpisuje mladi beogradski redatelj Filip Grinvald, a na sceni se događa apsolutno glumačko majstorstvo troje sjajnih glumaca – Gordane Gadžić, Dubravke Ostojić i Mladena Vasaryja.

Smijehom razoružana publika odlazi kući s neuništivom porukom da je od svega (ipak) najvažnije voljeti i biti voljen.“

 

PRODUKCIJA: TEATAR RUGANTINO

Tekst: Aleksandar Galin
Prijevod:
Dubravka Ostojić

Redatelj: Filip Grinvald
Asistentica redatelja: Ana Vidović
Umjetnička ravnateljica: Gordana Gadžić

Scenografija: Dinka Jeričević

Asistentica scenografa: Gordana Svilar
Kostimografija:
Mirjana Zagorec

Dizajn svjetla: Saša Mondecar

Izbor glazbe: Filip Grinvald, Dubravka Ostojić

Vizualni identitet: Lara Orešković

Fotografija: Ivan Buvinić
Šminka: Marija Bingula
Tehnička podrška: Zoran Vrabec / Damir Rončević

Organizacija: Ružica Karmelić
Odnosi s javnošću:
Renata Kapicl
Izvršna produkcija:
Ana Vidović