Cabaret Preko veze u Valpovu

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

VALPOVO Ustanova za kulturne djelatnosti „Ante Evetović Miroljub“ Valpovo Vam donosi hit komediju u koprodukciji Kazališta Moruzgva i GSK Kerempuh Cabaret - Preko veze".

Predstava se prikazuje u Centru kulture „Matija Petar Katančić“ Valpovo u srijedu, 19. Veljače 2020. u 19:30 sati.
Pretprodaja ulaznica: Kavana “Katančić” Valpovo, Gradska knjižnica i čitaonica Valpovo po cijeni od 30,00 kn.


O PREDSTAVI:

„Kao što i sam naslov implicira, ova je predstava u formi cabareta, dakle svojevrsne apartne komedije koja izravno, oči u oči, ili stand up-ovskom šakom u trbuh, publici priča priče koje parafraziraju, hiperboliziraju i komentiraju hrvatski i globalni aktualitet. To su fabule koje se pletu nitima “veza i vezica”. Vidjet ćemo je li “život preko veze” bezveze?

U ovom našem cabaretu pratimo bizarne priče četiri žene iz Zagreba (jedna od njih je gradonačelnica) koje su se “preko veze” našle tamo gdje im nije bilo mjesto. A kada su dobile sve što su htjele, pukle su ko petarda i shvatile da nemaju ništa. Ovo je, zapravo stand up cabaret o četiri živčana sloma koja su naše protagonistice dovele do katarzičnog zaključka da je život “preko veze” - bezveze.

Naravno, društveno politička stvarnost je samo celofan u koji su umotane unutarnje borbe, strahovi, padovi i pobjede koje naši ženski likovi prolaze. Zapravo, na duhovit način opisujemo urnebesne živčane slomove koji su ove scenske persone proživjele i preživjele te iz njih izašle jače. Također, ovaj cabaret će, na svoj način, obraditi i odnos Splita i Zagreba, dva najveća hrvatska grada u čijim se sličnostima i razlikama susreću Mediteran i Mitteleuropa. Naime, jedna od junakinja je Splićanka u fotelji zagrebačke gradonačelnice. Važan aspekt ovog cabareta je i jezik. Splitski žargon (mapiran na zagrebačkim lokacijama), verbalna je glazba na kojoj će plesati emocije, stanja i raspoloženja naših junakinja. Kao i svaki punokrvni cabaret i ovaj će biti koktel politike i erotike.

Naše scenske patnice predstavljaju se stand up monolozima tijekom kojih se odvijaju i dramske scene s ostalim glumicama iz predstave koje u tim scenama glume razne likove iz pojedinih priča. Njihove su priče tarantinovski  bizarne i almodovarsovski melodramatične. Svaka priča, tj. monolog, završava burlesque točkom.„

Autor teksta i redatelj: Ivan Leo Lemo                              

Koreograf: Leo Mujić
Skladatelj: Zvonimir Dusper Dus
Scenografkinja: Irena Kraljić
Kostimografkinja: Mirjana Zagorec
Oblikovatelj rasvjete: Martin Šatović

Fotograf: Ivan Posavec

Suradnik za video: Robert Orhel                                                               

Likovi:     

Gradonačelnica Zagreba, bivša poduzetnica - Mila Elegović/ Ines Bojanić

Ravnateljica kazališta, bivša šefica računovodstva – Jelena Miholjević / Ana Begić

Glumica, kćerka bivšeg ministra - Ana Maras Harmander/ Mirela Videk  Hranjec

Čistačica, bivša outsource čistačica - Linda Begonja /Petra Dugandžić / Anita Matić Deli

Trajanje predstave: 90 minuta

NAGRADE:

Linda Begonja za najbolju glumicu u predstavi Cabaret “Preko veze“ na XII. Gumbekovim danima 2019.