MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Izložba dječjih radova „U svijetu likovnih umjetnika“

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

VALPOVO Pročelje Centra kulture "Matija Petar Katančić" Valpovo od jučer krasi izložba likovnih radova učenika razredne nastave Područne škole Ivanovci koji su nastali u okviru eTwinning projekta U svijetu likovnih umjetnika/Art in my heart.

Izložba je postavljena u suradnji sa Društvom „Naša djeca“ Valpovo i Turističkom zajednicom Grada Valpova.

Ovo je treća godina za redom provođenja projekta U svijetu likovnih umjetnika/Art in my Heart autorica Sandre Vuk i Nevenke Dimač. U projekt je ove školske  godine bilo uključeno  preko 300 škola i odgojno – obrazovnih ustanova iz Bosne i Hercegovine, Grčke, Italije, Malte, Poljske, Sjeverne Makedonije, Slovenije, Srbije, Turske i Hrvatske. Među sudionicima projekta su i učenici 2., 3. i 4.razreda Područne škole Ivanovci , Osnovne škole Ladimirevci, zajedno sa svojim učiteljicama Marijom Bulut Lukačević, Ljiljanom Marinjak i Marinom Arambašić.

Cilj projekta je upoznati učenike s najvećim djelima likovnih umjetnika,  stvoriti uvjete za stvaralački razvoj djece, razvoj umjetničkih i kreativnih sposobnosti u nerazdvojivom jedinstvu s odgojem duhovnih i moralnih osobina. Jedan od važnijih ciljeva je razviti cjelokupnu osobu koja je sposobna razmišljati, maštati, ostvarivati svoje kreativne vizije, te kritički promišljati o svojim i tuđim likovnim ostvarenjima. Kroz likovne zadatke učenici su učili kritički promišljati kroz samovrednovanje i vršnjačko vrednovanje. Stvaralački su razvijali svoj umjetnički i kreativni potencijal u skladu sa svojom dobi, znanja i vještina iz područja likovne i vizualne umjetnosti. Jedan od ciljeva je također dječje uratke učiniti vidljivim kroz male prilagođene izložbe, kako u ustanovi tako i u lokalnoj zajednici.

Učenici su kroz projekt upoznali mnoge slavne likovne umjetnike, njihov život te slikarski rukopis koji ih je obilježio. Iz projekta su proizašli mnogi dječji likovni radovi prema uzoru na svjetske ( Vincent van Gogh, Piet Mondrian, Andy Warhol, Paul Cezzane, Pablo Picaso, Rembrant, Indy Maverick, Jean-Honoréa Fragonard, Giuseppe Arcimboldo, Joan Miro…) i hrvatske umjetnike (Mirna Sišul, Stjepko Mamić, Julije Knifer, Tihomir Marinković, Zvonimir Lončarić, Ivan Rabuzin, Biljana Knebl…). Projekt je završen postavljenom likovnom  izložbom učeničkih radova u Centru kulture na kojoj se mogu vidjeti najuspješnija ostvarenja koja su nastala po uzoru na slavne likovne umjetnike.

A što o projektu kažu sami učenici:

„Zanimljivo mi je bilo kada smo slikali suncokrete kao Vincent van Gogh jer smo pokušali slikati kao slavni umjetnik tako da su vidljivi potezi kista. Bilo je još zanimljivo kada smo slušali njegovu životnu priču. Likovno djelo Zvjezdana noć mi je najljepše njegovo djelo. U radu na projektu sam puno naučila o likovnim umjetnicima. I na godinu bih voljela sudjelovati u ovom projektu“. (A.D)

„Svidjelo mi se kada smo slikali poput Vincent van Gogh jer mi je zanimljiv njegov slikarski rukopis. Najviše mi se sviđa njegova slika Crveni vinogradi. Upamtila sam o njemu da je živio 37 godina. Svidjelo mi se raditi poput Andy Warhol  zato što smo radili prema njegovim motivima životinja. Cijeli projekt mi se također sviđa jer  upoznajemo mnoge slavne svjetske  i hrvatske likovne umjetnike. Voljela bih i na godinu sudjelovati na tom projektu.“ (K.V.)

Ljiljana Marinjak

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 1191 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

Brzi i pouzdani!