MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Slavlje nadahnuća

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVO Zajedničkom izložbom triju autorica, pod nazivom Kist u ruci žene, u Gradskoj knjižnici i čitaonici u Valpovu počelo je obilježavanje 8. ožujka, međunarodnog dana žena.

 

Osim što su žene, Mariji Došen, Anici Stanić i Milki Veselovac zajedničko je što su samouke slikarice, što su bile članice Likovne udruge Bel-art i što imaju silnu želju nastaviti se baviti slikarstvom i tako slaviti nadahnuto amatersko stvaranje.

Brojnim su posjetiteljima slikarice predstavile svoje opuse, većinom slike akrilnim bojama, ali i kombiniranim tehnikama.

Mladi polaznici Glazbene škole u Valpovu Iskra Matijanić na violini i Borna Valentić na gitari upotpunili su ugođaj svojim muziciranjem, a prigodnim darom nagrađene su sve posjetiteljice i sudionice ovog događanja.

U Gradskoj knjižnici i čitaonici Valpovo u utorak, 11. ožujka 2014. održat će dr. sc. Leon Maglić, profesor na Strojarskom fakultetu u Slavonskom Brodu predavanje pod nazivom Znanost u književnosti znanstvene fantastike.

Predavanje je zamišljeno kao interaktivno druženje uz multimedijalni prikaz tematike, namijenjeno je svim ljubiteljima znanosti i književnosti znanstvene fantastike, a predviđeno trajanje predavanja je oko sat vremena.

 Leon Maglić je profesor na Strojarskom fakultetu u Slavonskom Brodu, bavi se područjem Upravljanja kvalitetom. Od rane mladosti zavolio je žanr znanstvene fantastike i sve do danas ostao je vjeran čitanju i uživanju u SF djelima. Predsjednik je astronomskog društva "Gea x", u okviru kojeg djeluje "SF skupina Orion" u Slavonskom Brodu. Urednik je časopisa za SF književnost "Marsonic" iz Slavonskog Broda koji izlazi dva puta godišnje, a u kojem svoje priče objavljuju autori iz Hrvatske, Srbije  i Bosne i Hercegovine. Organizator je godišnje SF konvencije "Marsonikon" koja se održava u Slavonskom Brodu. U zadnje vrijeme radi na popularizaciji SF žanra, držeći predavanja iz SF tematike.

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 502 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

Brzi i pouzdani!