Cohenu u čast

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVO Na početku jesenske sezone kulturnih događanja u Gradskoj knjižnici i čitaonici sinoć je održana svojevrsna rođendanska svečanost u čast 80. rođendana legendarnog književnika i glazbenika Leonarda Cohena.

Ovaj je Kanađanin već zarana počeo graditi književnu karijeru, ali s godinama Leonard Cohen postao je svjetski slavan i priznat glazbenik, te je njegov književni rad ostao u sjeni karijere glazbenika, kojom je ušao u legendu.

 

O njegovom je zanimljivom životu pažljivim slušateljima govorio dr. Dinko Župan, koji se pokazao vrsnim poznavateljem njegova stvaralaštva a svojim izvedbama Cohenovih kompozicija dopunili su ga Bojan, Neven, Oliver i Leonardo te čitanjem stihova, Sandra Miljački Andrić.

Kao rijetko koja tema, život i djelo Leonarda Cohena u dvorani Multimedije vezali su posjetitelje najraznolikijeg dobnog sastava pa se tražila slobodna stolica, a neki su cijeli recital i prestajali.

Već u petak, program događanja u Gradskoj knjižnici i čitaonici se nastavlja likovnom radionicom bojanja kišobrana „Kišobrani maštom oslikani“ od 10 do 15 sati.