Jerko Mihaljević predstavio „Putar i parizer“

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

VALPOVO Sinoć je u Multimediji Gradske knjižnice i čitaonice Valpovo, kao zadnje događanje u sklopu ovogodišnjeg Mjeseca hrvatske knjige, mladi pisac Jerko Mihaljević , odrastao u Valpovu, predstavio svoj roman prvijenac „Putar i parizer“.

Neobični, ali vrlo pamtljiv naslov Jerko je odabrao kao posljednju stvar u procesu pisanja romana jer asocira na nešto privlačno, ali ipak ne tako lijepo i zdravo – baš kao što su i četiri glavna lika u knjizi. Književnom večeri moderirala je Sandra Miljački Andrić pa je publika tako saznala zašto se Jerko više ne bavi novinarstvom te na koji mu je način upravo novinarstvo pomoglo u pisanju romana u kojem se itekako vidi utjecaj novinarskog stila pisanja.  Jerko je naglasio da uvijek piše i da je roman forma u kojoj se on našao i da svakako možemo uskoro očekivati nešto novo.

                „Putar i parizer“ je izašao u nakladi vrlo jake i poznate izdavačke kuće Oceanmore i književni kritičari su da odmah po izlasku proglasili biografijom jedne generacije odrastale u doba  interneta, pomalo neprisutnih očeva, navodnih globalnih mogućnosti i osobnih i socijalnih limita, i nedostatka ideala i orijentira. Svi prisutni koji su roman pročitali složili su se da je pitak, jasan  i uvjerljiv  te pomalo mučan.

U svakom slučaju, jedna lijepa književna večer koju je zaokružio gradonačelnik Grada Valpova Matko Šutalo koji je i sam roman pročitao te naglasio kako se radi o romanu kojemu se uvijek možemo vraćati.