MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Od danas računalna posudba knjiga u Valpovu

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVO Nakon pune četiri godine mukotrpnog rada na računalnoj obradi knjižnog fonda u Gradskoj knjižnici i čitaonici Valpovo je danas započela i računalna posudba knjiga.

 

Djelatnici poduzeća Point d.o.o. iz Varaždina i djelatnici GKIČ Valpovo danas su zajednički pokrenuli i završni dio računalnog paketa Metelwin – računalnu posudbu knjiga. Gradska knjižnica i čitaonica Valpovo ovime je postala dijelom velike obitelji od 1200 knjižnica u Hrvatskoj koje su prepoznale kvalitetu i primjerenost programa Metelwin i odabrale ga za svoj način rada.

Okvirni troškovi cjelokupnog paketa zajedno s opremom, održavanjem i dijelom potrošnog materijala ne prelaze iznos od deset tisuća kuna.

-Ponosni smo i sretni što smo u optimalnom vremenu, unatoč nedovoljnog broja stručnih radnika, i svih ostalih obveza iz redovnog rada knjižnice, te bogate Programske djelatnosti, uspjeli obraditi potreban broj knjižnih jedinica i započeti računalnu posudbu knjiga, rekla je Ana Vazdar voditeljica GKIČ Valpovo.    

-Predstoji namperiod uhodavanja ovakvog načina posudbe, izrade članskih iskaznica i naplate članarina odnosno zakasnina, ali nakon toga dobrobiti će biti obostrane, za korisnike knjižnice i za djelatnike.

Brži i točniji protok informacija o dostupnom knjižnom fondu, brži način same posudbe knjiga, lakše prikupljanje i obrada statističkih podataka, rezervacija i narudžba knjiga putem interneta, te evidencija o ranije posuđenim i pročitanim knjigama, samo su neke od prednosti ovakvog načina rada.

Ovo ne znači da se i nadalje neće moći, kao i do sada, u slobodnom pristupu knjižnom fondu razgledavati i birati knjige u svim našim odjelima. Na taj način nova tehnologija ne ugrožava i neće dehumanizirati rad Gradske knjižnice i čitaonice Valpovo, rekla je Ana Vazdar, voditeljica Gradske knjižnice i čitaonice.

 

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

Brzi i pouzdani!