MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Izložba Njemački gradovi i krajolici Goethe instituta iz Zagreba

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVO U petak, 3. veljače u Srednjoj školi Valpovo, u učionici br. 13 otvorena je izložba Goethe instituta iz Zagreba pod nazivom Deutsche Städte und Landschaften (Njemački gradovi i krajolici).

Kreator i vlasnik izložbe je Goethe institut iz Zagreba koji ju besplatno posuđuje zainteresiranim školama, odnosno profesorima njemačkoga jezika u Hrvatskoj. Ovo je već treći put kako Srednja škola Valpovo ugošćuje izložbu Goethe instituta na inicijativu profesorica njemačkoga jezika škole, a cilj je izložbe na poseban i zanimljiv način potaknuti učenike na učenje njemačkoga jezika. Izložba će biti otvorena u učionici br. 13 do 24. veljače 2017. godine, a pored redovitih radionica za učenike Srednje škole Valpovo u sklopu izložbe održat će se i radionice za učenike osnovnih škola s područja Valpovštine.

Na početku otvorenja izložbe pedagoginja Zdenka Lončarić pozdravila je sve nazočne učenike koji su se okupili u velikom broju, a profesorica Snježana Simić predstavila je učenike koji su čitali tekstove na njemačkom i hrvatskom jeziku. Navedeni tekstovi sadržaj su jednog od izloženih plakata. Tekstove su na njemačkom jeziku čitale učenice Ema Kuty i Nikolina Kujundžić iz 4. a razreda opće gimnazije, a na hrvatski su ih jezik preveli učenici 1. b razreda opće gimnazije Maja Marija Herega i Luka Papišta uz malu pomoć profesorice Ljiljane Vučković. Govorili su o povijesti, zanimljivostima i ljepotama gradova Münchena, Dresdena, Berlina, Hamburga i Hedelberga te krajolicima uz rijeku Rajnu, Sjeverno i Baltičko more i Schwarzwald.

Na kraju otvaranja izložbe pedagoginja Zdenka Lončarić još je jednom pozdravila učenike te ih potaknula da još više uče njemački jezik.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It