Izložba Njemački gradovi i krajolici Goethe instituta iz Zagreba

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVO U petak, 3. veljače u Srednjoj školi Valpovo, u učionici br. 13 otvorena je izložba Goethe instituta iz Zagreba pod nazivom Deutsche Städte und Landschaften (Njemački gradovi i krajolici).

Kreator i vlasnik izložbe je Goethe institut iz Zagreba koji ju besplatno posuđuje zainteresiranim školama, odnosno profesorima njemačkoga jezika u Hrvatskoj. Ovo je već treći put kako Srednja škola Valpovo ugošćuje izložbu Goethe instituta na inicijativu profesorica njemačkoga jezika škole, a cilj je izložbe na poseban i zanimljiv način potaknuti učenike na učenje njemačkoga jezika. Izložba će biti otvorena u učionici br. 13 do 24. veljače 2017. godine, a pored redovitih radionica za učenike Srednje škole Valpovo u sklopu izložbe održat će se i radionice za učenike osnovnih škola s područja Valpovštine.

Na početku otvorenja izložbe pedagoginja Zdenka Lončarić pozdravila je sve nazočne učenike koji su se okupili u velikom broju, a profesorica Snježana Simić predstavila je učenike koji su čitali tekstove na njemačkom i hrvatskom jeziku. Navedeni tekstovi sadržaj su jednog od izloženih plakata. Tekstove su na njemačkom jeziku čitale učenice Ema Kuty i Nikolina Kujundžić iz 4. a razreda opće gimnazije, a na hrvatski su ih jezik preveli učenici 1. b razreda opće gimnazije Maja Marija Herega i Luka Papišta uz malu pomoć profesorice Ljiljane Vučković. Govorili su o povijesti, zanimljivostima i ljepotama gradova Münchena, Dresdena, Berlina, Hamburga i Hedelberga te krajolicima uz rijeku Rajnu, Sjeverno i Baltičko more i Schwarzwald.

Na kraju otvaranja izložbe pedagoginja Zdenka Lončarić još je jednom pozdravila učenike te ih potaknula da još više uče njemački jezik.