MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Hrvatsku treba ponovno obraniti

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVO Gradska knjižnica i čitaonica i Grad Valpovo organizatori su jučer održanog predstavljanja knjige Tihomira Dujmovića „Tko mi zabranjuje kolumne“.

 

Goste je u maloj dvorani Centra kulture Matija Petar Katančić u ime organizatora pozdravio Zvonko Barišić, ravnatelj Gradske knjižnice i čitaonice, knjigu je predstavio dr. Zdravko Tomac, a odabrane kolumne interpretirao je glumac Vinko Kraljević.

U ovoj knjizi ukoričeno je stotinu Dujmovićevih kolumni od kojih se neke objavljene, a neke ne, jer su bile uzrok trima otkazima koje je dobio u domaćim dnevnim listovima.

Zbog svojih desnih političkih stavova niti danas ne može pisati u medijima, već to čini kroz knjige.

Govoreći o Dujmoviću i njegovom stvaranju dr. Zdravko Tomac osvrnuo se na potencijalne opasnosti koje Hrvatskoj prijete od novoga Memoranduma SANU koji je na snazi i promovira aktualizaciju svega što smo mislili da je nakon Domovinskog rata završena prča. Taj memorandum pretpostavlja da je Vukovar srpski grad, ponovno aktualne aspiracije na hrvatske teritorije, a temeljna je zadaća sačuvati Republiku srpsku iz koje se tada, pretpostavljaju autori, lakše može ofanzivno djelovati. Ovakvom strateškom dokumentu, njegovoj promociji i težnjama, sadašnja vlast daje podršku svojim stavovima i politikom koju provodi, tvrdi Tomac, upozoravajući da su glavne poluge memoranduma u Hrvatskoj politici Ivo Josipović, Milorad Pupovac i Vesna Pusić, te da Hrvatsku ponovno treba braniti od nasrtaja velikosrpskih hegemonista.

 

Govoreći o knjizi autor, Tihomir Dujmović potanko je raščlanjivao stanje u hrvatskim medijima, koji su pod snažnim utjecajem lijevih političkih snaga što se očituje promoviranjem jednostranih političkih ideja te iscrtavanje društvene stvarnosti bez snažnijeg utjecaja desno orijentiranih stavova. Taj očiti nedostatak desno orijentiranih tiskanih medija pokušava se bezuspješno nadomjestiti pojavom nekih suvremenih elektroničkim medija, ali je situacija alarmantna.

Govorio je o osobnim iskustvima i otkazima kao metodom pokušaja korekcije mišljenja i stavova, ali je naveo i primjer progona novinara nakon II svjetskog rata u Hrvatskoj od strane tadašnjih komunističkih vlasti o čemu je najavio reprint knjige novinara i Joze Grbelje „Izgubljeni naraštaj“.

Kao ilustracija autorske vještine i političkih stavova Tihomira Dujmovića posjetiteljima je Vinko Kraljević pročitao kolumne o egzekuciji učenika dva razreda srednje škole nakon drugog svjetskog rata, o reakcijama nakon puštanja na slobodu Ante Gotovine te o Zvonku Bušiću i njegovoj sudbini s kojom se nije više mogao nositi i oduzeo si je život.

Nakon predstavljanja posjetitelji su autoru i predstavljaču postavili niz pitanja i zadržali se u razgovoru.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

Forthuber
Agencija za nekretnine
Brzi i pouzdani!
PCV i ALU stolarija, završni radovi u građevinarstvu