Gostovao Dražen Prćić

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVO Gradska je knjižnica i čitaonica Valpovo sinoć ugostila najplodnijeg hrvatskog romanopisca izvan Hrvatske.

 

Riječ je o Draženu Prćiću, Hrvatu iz Subotice, koji je do sada objavio trinaest romana, i ne kani stati. Valpovačkoj ga je publici predstavio profesor Zdenko Samaržija.

Iako je Prćić sam po sebi zanimljiva osoba, Samaržija ga je učinio još zanimljivijim usmjeravajući pozornost na najvažnije odrednice Prćićeva stvaranja.

Biti Hrvat u Srbiji, studirati i poslije devet godina diplomirati na Pravnom fakultetu u Osijeku, nakon pet godina odvjetničkog posla odreći ga se da bi se pisalo, samo su neke činjenice iz autorova života koje potiču znatiželju čitatelja da posegnu za knjigom koja je predstavljena (Tajna provincije) ili nekom drugom od trinaest do sada objavljenih.

Autor je odlučan pisati sve dok njegove knjige budu imale svoju publiku, a budući da se svjesno ili ne, okrenuo ženskoj čitateljskoj populaciji, ne treba biti posebno darovit prognozer da bi se zaključilo da će pisati do iznemoglosti. Autor je stvorio stvaralački koncept koji, primjerice uključuje i format, kvalitetu omota, čvrstinu uveza-kako bi zadovoljio ukuse i potrebe ženske publike.

Način na koji Prćić piše i razvija radnje svojih knjiga pogodan je za ekranizaciju, pa neće biti iznenađenje bude li se koji od njegovih romana našao i na filmskom platnu.