MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Večer s Mirkom Ćurićem

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVO U četvrtak, 14. studenoga 2019. godine, s početkom u 19,00 sati, Gradska knjižnica i čitaonica Valpovo organizira još jedno događanje u sklopu ovogodišnjeg Mjeseca hrvatske knjige.

Po prvi puta u Valpovu gostuje književnik Mirko Ćurić, predsjednik Društva hrvatskih književnika, Ogranka slavonsko-baranjsko-srijemskog.

Rođen je u Đakovu, studirao je i diplomirao u Osijeku hrvatski jezik i književnost. Objavio pet romana, tri zbirke pjesama, tri zbirke priča, dvije knjige književnih kritika i jednu knjigu eseja, petnaest slikovnica nastalih na temelju đakovačkih narodnih bajki te osam slikovnica u prijevodu na engleski i mađarski jezik.

Priredio je i uredio više desetaka knjiga. Sudjelovao je na više desetaka stručnih i stručno-znanstvenih skupova i radove objavljivao u zbornicima i časopisima (Kolo, Književna revija, Riječ, Vijenac, Nova Istra, Zbornik đakovačkih susreta hrvatskih književnih kritičara...). Napisao je trinaest dramskih igara izvedenih na Đakovačkim vezovima. Dramatiziran mu je roman Košarkaš na Mjesecu (2014.). Urednik je Revije Đakovačkih vezova. Tekstovi su mu prevedeni na mađarski, engleski, poljski i makedonski jezik. Također će biti postavljena izložba ilustracija iz njegovih slikovnica koje su radili poznati hrvatski umjetnici.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

 

         RASPORED

   KINO PREDSTAVA

         TRAVANJ

 

  

 

 

 

 

URBANIZAM d.o.o

Obavijest o novom sustavu gospodarenja otpadom

 

 

 

 

 

 

 

Galerije fotografija

Ledom okovana rijeka (Dubravko Maričić)

Valpovački dvorac u zimskoj noći

Bajkovita Istra   (Maja Kraljik)

Boje jeseni u Valpovu