Vukovar 1991. u Belišću 2019.

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

BELIŠĆE Obilježavajući deseti put po redu obljetnicu sjećanja na tragediju Domovinskog rata, ovaj puta sa svojim projektom „Vukovar 1991. u Belišću 2019.“, Gradska knjižnica i čitaonica Belišće priprema prikazivanje filma koji potpisuje redatelj i producent Stipe Majić Pipe.

 

Glavu dole ruke na leđa dokumentarno igrani je film koji obrađuje događanja u Vukovaru za vrijeme Domovinskog rata s naglaskom na sam pad grada, predaju te odvođenje hrvatskih branitelja i civila u srpske koncentracijske logore.

 

Prikazivanje ovog filma dio je humanitarnog projekta „100 dana Vukovara - 100 gradova za Vukovar“ čijim se donacijama prikuplja pomoć za realizaciju također dokumentarnog filma „Otkrhnuti 402“ , a radnja filma govori o 402 djece poginule tijekom velikosrpske agresije i Domovinskog rata.

 

Predstavljanje filma održat će se 15. studenog 2019. u 18 sati u Velikoj vijećnici grada Belišća, kao uvod prije paljenja svijeća u Valpovu i Belišću. Ovom manifestacijom Gradska knjižnica i čitaonica Belišće završit će obilježavanje Mjeseca hrvatske knjige 2019.

 

Knjižnica poziva sve zainteresirane građane da dođu na prikazivanje filma kako bi se svi zajedno prisjetili grada heroja-Vukovara.

Tekst: Vlasta Putar