Poetske slike

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVO Ustanova za kulturne djelatnosti „Ante Evetović Miroljub“ Valpovo organizator je koncerta pod nazivom Poetske slike. 

U Kapeli sv. Trojstva pri dvorcu Prandau-Normann Valpovo, u srijedu, 14. studenoga 2018. Godine, u 19:30 sati, gostovat će Teresa Kaban, klavir i Henryk Blazej, flauta.

Valpovačkoj publici već dobro poznati umjetnici izvest će sljedeći

 

Program:

 

Klavir:

LISZT (1811. – 1886.) - Rhapsody Des Dus

  CHOPIN (1810. - 1849.) -  4 Preludes op. 28

 Imprompotu As Dur  op. 29

              Impromptu-Fantaisie cis moll op. 66          

                                               I n t e r v a l

Flauta i klavir:

                     W.A. Mozart  ( 1756. – 1791.)                 SONATA  F major  KV 13

                  Allegro *  Andante   * Menuetto primo, Menuetto secondo

 

DVORAK (1841. – 1904.)                Sonatina op. 100

              Allegro risoluto, Larghetto, Scherzo, Finale

KATSKI ( 1778. – 1844.)        Variations

 

 

Biografije izvođača:

 

Teresa Kaban, klavir
 

Svoju glazbenu naobrazbu je stekla na Glazbenoj akademiji u Krakovu, gdje je studirala glasovir kod profesora L. Stefanskog. Nastupila je u više od 40 zemalja širom svijeta; u Europi, Sjevernoj Americi te Srednjem i Dalekom Istoku u prestižnim kazalištima i koncertnim dvoranama. Kao solist i u duetu sa Henrykom Blazejom (flauta) sudjelovala je na mnogim europskim međunarodnim glazbenim festivalima. Često održava predavanja i tečajeve za klavir na sveučilištima i konzervatorijima u Londonu, Los Angelesu te Slovačkoj, a na Sveučilištu u Osnabrücku sudjeluje kao članica žirija na međunarodnom klavirskom natjecanju. Snimila je mnoge solo i komorne glazbene emisije za poljsku te inozemnu televiziju snimajući više od 60 sati.

Henryk Blazej, flauta 

Diplomirao je s počastima na Glazbenoj akademiji u Krakovu, gdje je studirao kod profesora W. Chudziaka. Sudjelovao je na mnogim tečajevima s međunarodno priznatim flautistima Jean-Pierre Rampalom i James Galwayom. Obišao je cijeli svijet, nastupajući u prestižnim kazalištima i koncertnim dvoranama u više od 40 zemalja u Europi te na Srednjem i Dalekom Istoku. Njegovi su mu koncerti donijeli izvrsne kritike i angažmane na radiju i televiziji u Poljskoj, Njemačkoj, Velikoj Britaniji, Francuskoj i Sjedinjenim Državama. Nastupao je na međunarodnim festivalima u Europi, Americi, Japanu i Sjevernoj Koreji. Često održava predavanja i tečajeve u Poljskoj, SAD-u, Italiji i Njemačkoj te sudjeluje kao član žirija na međunarodnim natjecanjima u sviranju flaute.