Na ponos Belišću i župnoj zajednici

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

BELIŠĆE Uz Tihu noć, sinoć je, u župnoj crkvi Svetog Josipa Radnika počeo tradicionalni božićni koncert Crkvenog pjevačkog društva Mir Belišće, koji svake godine dolaze poslušati mnogobrojni Belišćani i zaljubljenici u zborsku glazbu.

I ovoga puta se tražilo mjesto više, a Mirovci su se potrudili i izveli raznolik program svima dobro poznatih hrvatskih i stranih božićnih pjesama, ali i prigodnih pjesama svjetovne tematike. U tome su im dodatno pomogli solisti (Tea i Marko Glavica, Kristina Sušić, Suzana Svoboda, Višnja Mihaljević, Tajana Kuruc i Martina Koričić), članica zbora i violinistica Petra Sušić, koja je i dirigirala jednom pjesmom, Tamburaški sastav Amaterskog kazališta Belišće pod vodstvom Dominika Špoljarića, ali i za tu prigodu oformljen bend u kojem su bili Želimir Sušić, Marko Glavica i Denis Knežević.

U mirovskom božićnom koncertu uživala je i zamjenica gradonačelnika Grada Belišća Ljerka Vučković, koja je uz prigodne čestitke, još jednom zahvalila belišćanskom zboru na svim uspjesima kojima pronose ime Belišća diljem domovine i svijeta. Puni riječi hvale za trud CPD-a Mir, njihovo zajedništvo i doprinos župnoj zajednici, bili su i belišćanski župnik fra Branko Janjić i duhovnik Mirovaca fra Tomislav Vrsaljko. Ovaj božićni koncert je prigoda i da se Mirovci zahvale svojim dugogodišnjim članovima, a ove su godine to bile Martina Kovačević i Tea Glavica, inače tajnica Mira, te Marko Glavica, koji su već 10 godina vrijedni članovi ovog zbora. Njima je zahvalnice i prigodne darove uručila predsjednica CPD-a Mir Višnja Mihaljević. Nisu se Mirovci zaboravili zahvaliti niti svom zborovođi, maestru Želimiru Sušiću koji je prije 31 godinu osnovao zbor i koji neprekidno više od 3 desetljeća strpljivo i marljivo vježba sa zborašima koji postižu značajne uspjehe prepoznate od struke, ali i svih ljubitelja zborskog muziciranja. Ipak, nikada nije zanemarena niti osnovna zadaća zbora – pjevanje na nedjeljnoj svetoj misi u 11 sati. Mirovci su na ovom božićnom koncertu neke skladbe izveli po prvi put, a sve je završilo svima dragom i dobro poznatom pjesmom Mali Isus, koju je napisao Želimir Sušić.