MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Muzej Valpovštine nominiran za Nagradu ŽIVA

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

VALPOVO  Prema službenoj obavijesti Međunarodne zaklade Forum slavenske kulture iz Ljubljane koju nam je na uvid dao ravnatelj Muzeja Valpovštine Zvonko Barišić, taj je Muzej među kandidatima za dodjelu Nagrade Živa.

Riječ je o 7. izdanju te nagrade koja se dodjeljuje najboljem slavenskom muzeju i za najbolje mjesto slavenske baštine.

Dobitnici te nagrade i dobitnici posebnih priznanja bit će objavljeni na posebnoj dodjeli u okviru četverodnevnog programa i svečanosti od 12. - 15. siječnja 2022. Svečanost će se održati u Srbiji (Beograd i Novi Sad) u suradnji s Ministarstvo kulture i informiranja Republike Srbije i drugim partnerima iz Srbije.

Sretni smo i zadovoljni što je naš dugogodišnji rad na unapređivanju rada Muzeja Valpovštine prepoznat na više razina. Nakon priznanja na županijskoj i državnoj  razini eto prepoznati su naši napori i rezultati i na međunarodnoj razini, komentirao je  nominaciju Zvonko Barišić, ravnatelj Ustanove za kulturne djelatnosti Ante Evetović  Miroljub, u sklopu koje djeluje Muzej Valpovptine.

Forum slavenskih muzeja je transnacionalna kulturna platforma koja potiče dijalog i umrežavanje, promiče razmjenu ideja i iskustava u području muzejskog rada  te istovremeno potiče inovacije i kreativnost.

U Forumu slavenskih muzeja su muzeji iz Bjelorusije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crne  Gore, Češke, Hrvatske, Makedonije, Poljske, Rusije, Srbije, Slovačke, Slovenije i Ukrajine.

Iz svih država članica muzeji se mogu kandidirati  za tu prestižnu nagradu i to za najbolji muzej, povijesnu jedinicu, kao i za pet posebnih nagrada (za društvenu odgovornost, kreativnost, dobro korištenje resursa, pripovijedanje priča i liderstvo). 

Nagrada je dobila ime po Slavenskoj boginji Živi (također Żiwia, Siva, Sieba ili Razivia) koja predstavlja načelo života, dugovječnosti, mladosti, ljepote, dražesnosti, vitalnosti i plodnosti – značajke koje dobro opisuju i slavensku baštinu. O nagradi odlučuje žiri od 13 muzejskih stručnjaka iz  13 slavenskih zemalja koje su članice Foruma slavenskih muzeja.

 

 

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

RASPORED FILMOVA

      SVIBANJ

Web izlog

kreativnog

stvaralaštva

 

 

Galerije fotografija

Ledom okovana rijeka (Dubravko Maričić)

Valpovački dvorac u zimskoj noći

Bajkovita Istra   (Maja Kraljik)

Boje jeseni u Valpovu