Napokon investicije u Bizovačkim toplicama

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

BIZOVAC Jako Andabak, jedan od vodećih hrvatskih poduzetnika i hotelijera, u lipnju ove godine za 15 milijuna kuna kupio je zdravstveno – turistički kompleks Bizovačkih toplica d.d. u stečaju.

Odmah je najavio investicije i novi sjaj ove tvrtke, a danas, 16. rujna 2014. godine, ambiciozne planove i projekte predstavio je županu Osječko – baranjske županije dr. sc. Vladimiru Šišljagiću, njegovom zamjeniku dr. sc. Željku Kraljičku i suradnicima. Župan je odmah uzvratio potporom Županije u realizaciji projekta te posredovanje u okupljanju poljoprivrednih proizvođača i plasmanu njihovih proizvoda u Bizovačke toplice, ali i druge hotele u vlasništvu Jake Andabaka. Na sastanku su bili i načelnik Općine Bizovac Srećko Vuković, direktor tvrtke Sunčane toplice Ivica Baković i direktor Hotela u Bizovačkim toplicama Milan Dumenčić.

- Uz poljoprivredu i energetiku, turizam je strateška djelatnost Osječko – baranjske županije te smo spremni dati našu maksimalnu potporu u realizaciji investicija poput aktualnih u Bizovačkim toplicama. Uvjereni smo da upravo ovaj projekt može postati primjer i za druge investicije jer Bizovačke toplice napokon dobivaju vlasnika koji njihov potencijal može realizirati, a ujedno se otvara put u komu će se povezati poljoprivredne proizvođače iz Slavonije i Baranje i hotelske, odnosno turističke komplekse – kazao je župan dr. sc. Šišljagić.

Jako Andabak pak ističe kako počinje prva faza investicija u Bizovačke toplice vrijedna 45 milijuna kuna. Tako se do ožujka 2015. godine na prostoru uz stari bazen planira izgraditi novi objekt ukupne površine oko 2.000 četvornih metara sa 60-ak soba, i to po visokim hotelskim i lječilišnim standardima. Od ožujka do lipnja 2015. godine obnovit će se postojeći hotel Termia, a do tada bi se obavile temeljite pripreme za još veću, drugu investicijsku fazu. Predviđeno je da se na prostoru od 80 hektara uz hotelski kompleks izgradi svojevrsno eko – etno selo s nizom pratećih sadržaja, od jezera i bazena do proizvodnje hrane.

Bizovačke toplice trenutno zapošljavaju oko 110 radnika, no po završetku ove investicije bit će oko 200 radnika.