Nastavak provedbe mjera pomoći lokalnom gospodarstvu Grada Valpova

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVO Sukladno najavama, Grad Valpovo i u narednom razdoblju nastavlja s dodjelom bespovratnih novčanih potpora gospodarskim subjektima koji imaju registrirano sjedište ili poslovnu jedinicu na području grada Valpova.

Na nedavno održanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Valpova, na inicijativu gradonačelnika, vijećnici su jednoglasno usvojili Program poticanja razvoja poduzetništva na području grada Valpova za razdoblje od 2021. do 2023. godine.

Cilj samog Programa je jačanje konkurentnog nastupa poduzetnika na tržištu, povećanje investicijskog ulaganja poduzetnika uz rast zaposlenosti, poboljšanje uvjeta za financiranje poduzetnika te podizanje razine poduzetničkih znanja i vještina.

Temeljem navedenog Programa, navodi se u priopćenju obbjavljenog na službenim gradskim stranicama,  moguće je ostvariti brojne novčane potpore koje su prije svega namijenjene poduzetnicima početnicima, ali i svim gospodarskim subjektima koji posluju duže od dvije godine na našem području. Ujedno, Program podrazumijeva i brojne olakšice i poticaje za gospodarske subjekte koji namjeravaju investirati u gospodarske zone Grada Valpova.

Gradonačelnik Šutalo, ovim putem najavljuje raspisivanje novog Javnog poziva za tekuću godinu ukupne vrijednosti 500.000,00 kn te poziva sve zainteresirane gospodarske subjekte da na vrijeme pripreme i predaju natječaju dokumentaciju.

Maksimalni iznos bespovratne potpore koju može ostvariti pojedini gospodarski subjekt po navedenom pozivu seže sve do 30.000,00 kn.