MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

HARBURG-FREUNDENBERGER BELIŠĆE: 1,8 milijuna kuna radnicima za amortizaciju povećanja troškova života

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

BELIŠĆE Za oko 600 zaposlenika tvrtke Harburg-Freudenberger Belišće d.o.o. i njihove obitelji stižu dobre vijesti.

Na prošlotjednom Zboru radnika priopćene su im odluke Uprave koje su donesene nakon sagledavanja postignutih rezultata dosegnutih u poslovanju tijekom ove godine te su najavljena povećanja plaća i neoporezivih naknada.

-U studenom ove godine ćemo svim svojim zaposlenicima isplatiti specijalni bonus u visini 3.000.00 kuna neto. Tim bonusom Uprava svojim radnicima želi pomoći savladati povećane troškove života te će za specijalni bonus tvrtka izdvojiti oko 1,8 milijuna kuna ili 240.000 Eura, rekao nam je Zoran Uranjek član Uprave HF-a.

-U prosincu ćemo, kao i svake godine, isplatiti božićnicu u iznosu od prosječno 2.750,00 kuna neto, a novo će povećanje uslijediti nakon usvajanja najavljenog povišenja minimalne plaće koja je kod nas osnovica plaće.

-Iz današnje perspektive procjenjujemo da će ova godina biti relativno dobra što znači da bi rezultat trebao biti dovoljno velik da u sljedećoj godini svim našim radnicima možemo isplatiti dodatni bonus za 2022. godinu, nastavio je

-To će biti 1% godišnje bruto plaće svakog radnika. Naravno, podrazumijeva se i isplata uobičajenih uskrsnica i regresa za godišnje odmore.          

Od 1. srpnja sljedeće godine bismo išli s individualnim povećanjima plaće za oko tri četvrtine naših radnika s prosječnih 5% dodatnog povećanja plaća, najavio je Uranjek.

Sve ove najave temelje se na punim knjigama narudžbi za sljedeću godinu pa čak i za 2024., a to se odnosi i na novu poslovnu jedinicu u Valpovu koja se nalazi u visokom stupnju završnih radova te već sada zapošljava četrdesetak radnika. Do kraja sljedeće godine planira se u njoj zaposliti  devedesetak, a sveukupno 750 radnika u HF-u s tendencijom daljeg rasta, rekao nam je Zoran Uranjek, član uprave HF najavljujući skoru instalaciju proizvodnih linija u nove prostore, izradu prototipa  te početak redovne proizvodnje u prosincu ove godine.

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It