MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Radionica Croatian e-Invoicing B2A Exchange Project održana u Osijeku

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

OSIJEK U studenom 2018. godine započinje puna primjena EU direktive prema kojoj eRačun postaje obavezan u postupcima javne nabave.

Dakle već iduće godine svi će biti obavezni primati i obraditi eRačun, te pritom ne tražiti papirnate. U okviru Projekta razmjene elektroničkih računa između gospodarskih subjekata i javne administracije, HUP sa partnerima je organizirao radionicu „Croatian eInvoicing B2A Exchange Project“ koja je održana u utorak 09. svibnja 2017. godine u prostorijama HUP Regionalnog ureda Osijek.

Radionici su prisustvovali predstavnici ARIOS-a: Jelena Bandov, bacc. oec, Mateja Miličević, mag.oec i Domagoj Crnogaj, dipl.oec koji su se dodatno usavršavali za projekt e-računovodstvo koji provodi ARIOS d.o.o.

Digitalizacija poslovnih procesa kritična je metoda za smanjenje administrativnih troškova, povećanje produktivnosti u poslovnim procesima te povećanje transparentnosti.
Elektroničko fakturiranje dobar je primjer kako digitalna inovacija može osigurati učinkovitost i mjere za smanjenje troškova i opipljivih koristi za javnu upravu, građane i poduzeća.
Prihvaćanje i razmjena elektroničkih računa u strukturiranom obliku relativno je niska u Republici Hrvatskoj (9,95 % poduzeća izdavalo je elektroničke račune u 2016. godine), ali i na razini Europske unije (17,8 %) te se značajno razlikuje i između država članica.

Kako bi potaknuli razmjenu ideja te ohrabrili sudionike za povezivanje unutar sustava (izdavatelji e-računa, primatelji e-računa, informacijski posrednici, dobavljači softverskih rješenja), Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta u suradnji s partnerima Hrvatskom udrugom poslodavaca i Financijskom agencijom, odlučilo je u okviru Projekta organizirati informativno-edukativne radionice.
Radionice pružaju priliku ključnim dionicima javnog i privatnog sektora za upoznavanje s do sada poduzetim aktivnostima javne administracije na području elektroničkog fakturiranja, prednosti, nedostatke, usklađenost s uredbama i direktivama Europske unije, te mogućnostima korištenja instrumenata sufinanciranja sredstvima EU u svrhu korištenja tehnologije za konkurentnije i sigurnije digitalno gospodarstvo.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

Forthuber
Agencija za nekretnine
Brzi i pouzdani!
PCV i ALU stolarija, završni radovi u građevinarstvu