MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Glavna tema: Novi projekti

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

BELIŠĆE Ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina sa suradnicima boravio je danas u Belišću gdje se susreo s gradonačelnikom Dinkom Burićem i njegovim suradnicima te predstavnicima najvažnijih gospodarskih subjekata i Belišću.

 

Uz ministra Jakovinu bili su Igor Dragovan, predsjednik Kluba zastupnika SDP-a u Saboru, Zijah Mahmutspahić, zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda, Siniša Kukić i Silvio Brezak iz Vodnogospodarskog odjela Hrvatskih voda za Dunav i donju Dravu sa sjedištem u Osijeku.

Uz domaćina ovog radnog susreta, gradonačelnika Burića, bila je Marija Ilić, saborska zastupnica, njegovi zamjenici Ljerka Vučković i Domagoj Varžić, predsjednik Gradskog vijeća Tomislav Vukelić, te predstavnici tvrtki koje je u kasnijem dijelu boravka u Belišću izaslanstvo posjetilo, Rob Jan Renders, predsjednik uprave Duropacka u Beču, sa suradnicima iz Duropacka Belišće d.o.o., Anom Soldo i Tonijem Bilićem, Mario Maioli, direktor tvrtke Fochista te Marina Novoselnik, direktorica Kombela i Andrej Bičak direktor tvrtke Hidrobel Belišće.

Gradonačelnik Burić pozdravljajući sudionike radnog susreta zahvalio se ministru i njegovim suradnicima za sjajnu suradnju, pomoć i razumijevanje pri rješavanju ključnih problema s kojima se susreo na početku gradonačelničkog mandata - sustav za pročišćavanje i proizvodnju pitke vode bio je u vlasništvu tvrtke Duropack Belišće d.o.o. koja se po zakonu nije smjela baviti tim poslom pa je prijetila opasnost da 26 tisuća stanovnika ovog kraja ostane bez pitke vode. Ministar je imao mnogo razumijevanja i uz njegovu pomoć taj je problem upravo danas došao u završnicu, jer je uplaćen ugovoreni iznos za kupovinu postrojenja pa će cijela transakcija biti završena tijekom ovoga tjedna. Posebnu je zahvalnost gradonačelnik izrekao Igoru Dragovanu, koji je pokazao mnogo razumijevanja za težinu problema i pomogao ostvarenju potrebnih kontakata da bi se taj problem razriješio.

Nadvladani su suprotstavljeni politički stavovi, jer je interes građana iznad svega, rekao je gradonačelnik.

Gradonačelnik je zahvalio i na pomoći koju je resorni ministar pružio oko osiguranja dovoljnih količina sirovine iz Hrvatskih šuma za potrebe proizvodnje u tvrtki Fochista Belišće d.o.o. i tako sačuvao dosegnutu razinu proizvodnje u tom pogonu.

No, ovaj je susret dobio na težini tijekom nastavka – posjeta tvrtkama koje nose gospodarski razvoj Belišća. Rob Jan Renders u ime tvrtke Duropack također se zahvalio na rješavanju problema s postrojenjem za pročišćavanje i proizvodnju pitke vode, jer je njegovim rješenjem stvorena situacija koja će omogućiti nove investicije u proizvodnju ambalažnog papira i ambalaže. Prilikom posjeta tvrtki Fochista ministar i drugi gosti dobili su uvjeravanja da će ta tvrtka udvostručiti proizvodne kapacitete bude li im se jamčila snabdjevenost potrebnim količinama sirovine, a pri posjeti pogona za pročišćavanje i proizvodnju pitke vode najavljen je nastavak realizacije projekta vrijednog 35 milijuna eura financiranog novcem Europske unije, koji bi područje Valpovštine riješio svih briga oko pročišćavanja vode, proizvodnje pitke vode i odvodnje izgradnjom novih kapaciteta.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

Forthuber
Agencija za nekretnine
Brzi i pouzdani!
PCV i ALU stolarija, završni radovi u građevinarstvu