Partnerstvo u razvitku Valpovštine

Korisnička ocjena: 3 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVO  Predstavnici jedinica lokalne samouprave i sufinancijera, povezani Projektom vodoopskrbe i odvodnje Valpovo – Belišće, danas su potpisali Ugovor o sufinanciranju.

To je posljednja stepenica prije početka realizacije projekta vrijednog više od 271 milijun kuna na izgradnji i rekonstrukciji sustava vodoopskrbe i odvodnje na području gradova Belišća i Valpova te općina Bizovac, Koška, Marijanci i Petrijevci.

Domaćin, gradonačelnik Valpova, Matko Šutalo, gradonačelnik Belišća Dinko Burić, načelnik Općine Petrijevci Ivo Zelić, upravitelj Komunalnog pogona Općine Koška Zdravko Kuzminski, načelnik Općine Bizovac Srećko Vuković, direktor tvrtke Dvorac d.o.o.Mate Pušić te direktor tvrtke Hidrobel Andrej Bićak danas su potpisom na ovaj ugovor, nakon sklopljenog partnerstva te nakon dodjele bespovratnih sredstava za realizaciju projekta, ugovorili važne detalje oko njegove realizacije. Ostali potpisnici, Ministarstvo zaštite okoliša i energetike, Hrvatskih voda i predstavnik općine Marijanci Darko Dorkić ili su već potpisali ili će to učiniti naknadno.

Ovim su ugovorom utvrđena sva prava i obveze vezane za sufinanciranje ovog projekta.

Nakon potpisivanja ugovora potpisnici su izrazili zadovoljstvo što ovim činom praktički počinje završnica – realizacija projekta koji će donijeti nemjerljivu korist stanovnicima ovog područja.

Direktor Dvorca d.o.o. korisnika projekta Mato Pušić, zahvalio je svim suradnicima na pripremi dokumentacije za projekt i pri tome naglasio kako suradnja na ovom projektu treba biti ogledan primjer za buduće velike razvojne projekte čiji je temelj zajedništvo.

Ukratko je naveo da će se provođenjem projekta angažirati dio zaposlenika Dvorca. d.o.o i Hidrobel, angažirati novi stručnjaci, a izgraditi dva prečistača otpadnih voda, u Belišću i Petrijevcima, postrojenje za proizvodnju pitke vode u Belišću, instalirati vrijedna oprema izgraditi nova i rekonstruirati postojeća mreža vodoopskrbe i odvodnje koja nije rekonstruiranja od postavljanja. Najavio je da će cijeli projekt, s pripremnim i završnim razdobljem stavljanja u pogon trajati četiri godine, a da će se s izvođačima radova sklopiti ugovori o paralelnom izvođenju radova na pet gradilišta istovremeno. Glavnina radova će se obaviti tijekom sljedeće dvije godine, pa će cijela Valpovština biti veliko gradilište.