Župan Anušić u Tvornici papira i ambalaže: DS Smith očekuje rekordne rezultate

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

BELIŠĆE Osječko-baranjski župan Ivan Anušić posjetio je tvrtku DS Smith Belišće d.o.o., vodećeg regionalnog proizvođača papira i ambalaže, priopćeno je iz kabineta župana.

DS Smith dobitnik je Zlatne kune, najvišeg priznanja HGK-a Županijske komore Osijek za rezultate poslovanja u prošloj godini. Zapošljava 410 radnika, a ove godine ostvarit će rekordne rezultate u proizvodnji i prodaji papira te ambalaže. Od lipnja 2015. posluje u sastavu svjetske grupacije DS Smith, koja se bavi proizvodnjom papira, ambalaže i plastike te skupljanjem starog papira. Sjedište DS Smitha je u Londonu, a tvrtka posluje u 36 država i zapošljava 26.000 radnika.

Kako bi se izravno upoznao s poslovanjem tvrtke, župan Ivan Anušić u Belišću je razgovarao s članovima Uprave Anom Soldo i Tonijem Bilićem te direktoricom prodaje ambalaže Sofijom Stanić i direktorom prodaje papira Milenkom Kaluđerom.

- Zadovoljstvo je posjetiti kompaniju koja ima tako bogatu i dugu povijest, a i danas izrazito uspješno posluje. Kao župan iskazujem im punu potporu i spremnost na suradnju - rekao je župan Ivan Anušić nakon posjeta i obilaska tvornice.

DS Smith Belišće ove će godine ostvariti dvostruko veće prihode od onih u 2013. godini. Realizirat će tako rekordnu proizvodnju papira, kojeg 75 posto plasiraju na inozemna tržišta. Ambalaža iz Belišća pokriva čak 50 posto hrvatskog tržišta i prisutna je u svim velikim poslovnim sustavima, osobito u prehrambenoj i prerađivačkoj industriji. Tvrtka dobru suradnju ostvaruje i s lokalnom zajednicom, plaće zaposlenika su sigurne i solidne, stalna su ulaganja u modernizaciju tehnologije, a njihovi proizvodi i usluge usklađeni su sa svjetskim trendovima.

Na susretu župana i čelnika DS Smitha napomenuto je i da se na prostoru bivšeg Kombinata Belišće danas, uz proizvodne pogne DS Smitha, nalazi i Poslovna zona Belišće, u kojoj radi 26 tvrtki, s oko 2000 zaposlenika. L. Aničić