MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

„Kreni u budućnost bez plastike“

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

OSIJEK Regionalni osječki ured Hrvatske udruge poslodavaca, s ciljem što bolje informiranosti poslodavaca o novim zakonodavnim obvezama vezanim uz promjenu regulative u području plastike i ambalaže, u suradnji s TERA Tehnopolis d.o.o. i Gradom Osijekom, organizira jednodnevnu radionicu.

Radionica će se održati u srijedu, 5. lipnja 2019. godine, s početkom u 9:00 sati, u prostorijama Hrvatske udruge poslodavaca, Regionalnog ureda Osijek, Trg Ljudevita Gaja 6, Osijek, na temu: „Kreni u budućnost bez plastike“.

TERA Tehnopolis d.o.o. je hrvatski konzorcijski partner u projektu MOVECO, sufinanciranog od strane Europske komisije, kroz program Interreg, Danube Transnational Programme (ERDF, IPA). MOVECO je projekt koji podiže svijest o cirkularnoj ekonomiji među tvrtkama, istraživačkim institutima, vlastima, institucijama gospodarskog razvoja i građanima. Od prosinca 2016. godine, dvanaest projektnih partnera i četiri strateška partnera iz deset država ostvaruju suradnju sa svrhom promicanja znanja o cirkularnoj ekonomiji i poboljšanja okvirnih uvjeta za cirkularne proizvode i poslovne modele u Dunavskoj regiji. U okviru Projekta, ciljane grupe korisnika nastoje zajedničkom suradnjom iskoristiti potencijale cirkularne ekonomije na našem području kako bi ojačale konkurentnost, potaknule sigurnost opskrbe, ostvarile ekonomski rast te otvorile nova radna mjesta.

Jednodnevna radionica se fokusira na promjenu regulative u području plastike i ambalaže. Obzirom da je Europski parlament izglasao zabranu korištenja jednokratne plastične ambalaže, koja stupa na snagu 2021. godine, s ciljem smanjenja onečišćenja okoliša i korištenja prirodnih resursa, proizvođači i korisnici takve ambalaže suočeni su s velikim promjenama. U svrhu njihova informiranja te usmjeravanja na cirkularnu ekonomiju, na radionici će svi prisutni ujedno imati priliku informirati se o svim problemima, promjenama i mogućim rješenjima toga područja, kao i upoznati se s primjerima dobre prakse te na taj način unaprijediti vlastito poslovanje. 

Osim predavanja različitih stručnjaka iz područja cirkularne ekonomije, europskih regulativa i zaštite okoliša, radionica će imati fokus na nove materijale i reciklažu postojećih, dok će biti održana i panel rasprava s proizvođačima i korisnicima.

 

Program:

8:50 – 9:00     Registracija sudionika

9:00 – 9:05     Otvorenje – MOVECO projekt

TERA Tehnopolis d.o.o.

9:05 – 9:35     Nova regulativa – trendovi i pomaci prema cirkularnoj ekonomiji

Zakonodavstvo u području ambalaže i plastike

Objašnjenje promjena koji utječu na proizvođače i korisnike ambalaže u

Hrvatskoj

Predavač: Vesna Petrović

 

9:35 – 10:20   Prezentacija koncepta  „Temeljne poslovne vještine za Zelene poduzetnike’’-

MOVECO

                       Predavač: Ivana Ostoić

 

10:20 – 10:50 Vodič za kružni dizajn koji će vam pomoći razumjeti, definirati, izraditi i objaviti

kružne inovacije

Predavač: Ivana Ostoić

 

10:50 – 11:05 Pauza

 

11:05 – 13:05 Radionica s fokusom na nova rješenja/ideje u skladu s promjenama u

zakonodavstvu

                       Predavač: Ivana Ostoić

 

13:05 – 14:00 Okrugli stol: Primjeri dobre prakse (ekonomski i ekološki aspekt)

                       Moderator: Sonja Kovač

                       Panelisti: predstavnici različitih faza lanca vrijednosti

 

14:00 – 14:15 Pitanja za paneliste

          

Predavači:

Mr.sc. Ivana Ostoić je po zanimanju dipl.ing.ekologije, sa završenim magisterijem iz područja ekologije, MBA iz područja upravljanja te je doktorski kandidat iz područja Održivog razvoja. Ivana radi kao konzultant s preko 22 godine iskustva za područje održivog razvoja, zaštite okoliša, energetske učinkovitosti na projektima u Hrvatskoj, Srbiji, BiH i Crnoj Gori. Na projektu MOVECO sudjeluje kao stručnjak za cirkularnu ekonomiju iz područja održivog upravljanja otpadom.

Vesna Petrović, diplomirani inženjer kemije i magistar zaštite okoliša, sudski vještak za područje gospodarenja otpadom i sekundarnim sirovinama. Direktor i osnivač društva Folder d.o.o. koje se bavi konzaltingom i edukacijom u području kružnog gospodarstva. Uređuje informativno-edukativni portal kruzna-ekonomija.com. Dvadeset godina iskustva u projektima i poslovima u području gospodarenja otpadom, u nevladinom i privatnom sektoru te državnoj administraciji. Od 2007. do 2018. godine zaposlena u Ministarstvu zaštite okoliša, Odjelu za gospodarenje otpadom na poslovima višeg stručnog savjetnika.

 

Panelisti:

Saponia d.d. (Blanka Balicki dipl.ing., stručni suradnik u razvoju ambalaže i Marijana Marinović dipl.ing. univ.spec.oecol., organizator Zaštite okoliša)

Udruga poslodavaca u hotelijerstvu Hrvatske (dr.sc. Iva Bahunek, direktorica)

Folder d.o.o. (Vesna Petrović, magistar zaštite okoliša)

IQ Consulting d.o.o. (dr.sc. Ivana Ostojić)

Udruga Ospera (Juraj Bučević, predsjednik)

Sudjelovanje na radionici je besplatno.

Prijave su otvorene do utorka, 4. lipnja 2019. godine, do 12:00 sati ili do popune kapaciteta dvorane.

Molimo Vas da prijavu šaljete na adresu e-pošte Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

 

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

RASPORED FILMOVA

      LIPANJ

Web izlog

kreativnog

stvaralaštva

 

 

Galerije fotografija

Ledom okovana rijeka (Dubravko Maričić)

Valpovački dvorac u zimskoj noći

Bajkovita Istra   (Maja Kraljik)

Boje jeseni u Valpovu