Gradu Valpovu odobren novi kapitalni EU projekt

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVO Gradonačelnik Grada Valpova, Matko Šutalo, krajem proteklog tjedna potpisao je s Ministrom gospodarstva, poduzetništva i obrta Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt pod nazivom „Izgradnja prometne infrastrukture i javne rasvjete u Zoni malog gospodarstva II u Valpovu“.

Ovim postupkom Gradu Valpovu odobren je još jedan kapitalni projekt koji se sufinancira sredstvima EU u ukupnom iznosu od 3.733.529,22 kn.

Ukupna vrijednost navedenog projekta iznosi ukupno 8.099.823,18 kn, a preostala potrebna sredstva osigurat će se iz Proračuna Grada Valpova i resornog ministarstva.

-Navedeni projekt prijavljen je na natječaj u mjesecu rujnu 2017. godine te zahvaljujući dostavi brojnih očitovanja i nadopuna dokumentacije tijekom protekle dvije godine projekt je na veliko zadovoljstvo prihvaćen od strane Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije.

Realizacijom navedenog projekta omogućit će se postojećim poduzetnicima završetak planiranih investicija te ujedno olakšati svakodnevno poslovanje. Ujedno će se stvoriti mogućnost raspolaganja i dodatnim građevinskim zemljištem u zoni koje će biti ponuđeno novim zainteresiranim investitorima po povlaštenim cijenama, istaknuo je gradonačelnik Matko Šutalo.