MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Sindikati podržali inicijativu Matka Šutala

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVO Početkom ovog tjedna u Gradskoj upravi Grada Valpova održan je radni sastanak između gradonačelnika grada Valpova, Matka Šutala i predstavnika Sindikata trgovine Hrvatske i Saveza samostalnih sindikata Hrvatske.

Navedeni sastanak održan je povodom inicijative Gradonačelnika Grada Valpova za ukidanjem rada nedjeljom i blagdanom, koja je bila upućena svim trgovačkim centrima i prodavaonicama na području grada Valpova.

Kako se inicijativa podudara s aktivnostima Sindikata trgovine Hrvatske i Saveza samostalnih sindikata Hrvatske u borbi za slobodnu nedjelju u trgovini, sindikalna strana je ocijenila inicijativu izrazito važnom za sve zaposlene u trgovine.

Tom prigodom predstavnici Sindikata ukratko su izvijestili Gradonačelnika o svojim aktivnostima vezanim za zakonsko uređenje i reguliranje nedjelje kao dana tjednog odmora u djelatnosti trgovine.

Gradonačelnik Šutalo zahvalio se predstavnicima Sindikata što su prepoznali i podržali navedenu inicijativu te tom prigodom istaknuo da će sa svojim suradnicima i dalje aktivno raditi na rješavanju pitanja neradne nedjelje i blagdana u trgovinama u okviru svojih ovlasti.

Nastavno na navedeno, još jednom ponavljamo predmetnu inicijativu u cijelosti:

 

Poštovani,

Samo zajedništvom i međusobnom suradnjom te življenjem stavova koje zagovaramo moguće je napraviti pozitivne pomake u društvu. To podrazumijeva težak put, no želimo li osigurati dostojanstveni život svakom čovjeku, moramo početi živjeti vlastito dostojanstvo, a ono sadrži i to da poštujući dostojanstvo ostalih izaberemo biti solidarni.

Ponukani takvim razmišljanjem, predstojeći blagdani ali i nedjelje bi trebali biti rezervirani za obiteljska duženja i odmor prijeko potreban svakom čovjeku, kada čovjek može živjeti slobodno vrijeme i posvetiti se sebi i svojim najbližima.

Imajući u vidu brigu za obitelj, osjećaj obzirnosti prema ljudima, čovjekove potrebe za nedjeljnim odmorom i blagdanom, ovim putem koristimo ovu prigodu i pozivamo sve trgovačke lance i male prodavaonice na području grada Valpova da, uzimajući u obzir gore navedeno, donesu odluku o ukidanju rada nedjeljom i blagdanom.

Donošenjem ovakve odluke pokazali bismo snagu, zajedništvo te iskazali svoj identitet, vjerodostojnost napose brigu za obitelj te potaknuli osjećaj solidarnosti.

Uz čestitke za predstojeće blagdane, iskreno se nadamo da ćete prihvatiti inicijativu Grada Valpova i donijeti odluku, koja će biti na zadovoljstvo svih naših sumještana.

S poštovanjem,

 

                                                                                                          GRADONAČELNIK:

                                                                                                           Matko Šutalo, dipl.iur.

 

 

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

Forthuber
Agencija za nekretnine
Brzi i pouzdani!
PCV i ALU stolarija, završni radovi u građevinarstvu