MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

PODUZETNIČKI INKUBATOR POLET BELIŠĆE: Oslonac osamostaljivanju mladih poduzetnika

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

BELIŠĆE Poduzetnički inkubator Polet d.o.o u Belišću, koji djeluje već šestu godinu, posjeduje 9 poslovnih prostora-5 za proizvodne djelatnost i 4 za uslužne djelatnosti i u prošloj su godini svi raspoloživi prostori bili popunjeni.

-Prošlu smo godinu uspješno završili sa 100 % popunjenih kapaciteta u Inkubatoru, a velik interes za dodatnim proizvodnim prostorima nam je snažan poticaj za izgradnju još jednog novog poduzetničkog inkubatora namijenjenog prije svega proizvodnim djelatnostima, ne bez ponosa ističe Karolina Štefan Bugarinović, direkotrica Poduzetničkog inkubatora.

 -Već je izrađena projektna dokumentacija i ishođena građevinska dozvola. Projekt izgradnje proizvodno poduzetničkog inkubatora ima za cilj izgradnju poduzetničko poslovne infrastrukture koja će omogućiti poduzetnicima na području grada Belišća rast i razvoj vlastitih proizvodnih kapaciteta.

„CENTURION d.o.o. bavi se proizvodnjom različitih vrsta manipulatora pogodnih za manipulaciju različitih vrsta tereta te tzv. custom engineering.  Puno nam znači prostor u Inkubatoru jer prvu godinu ne plaćamo zakup poslovnog prostora niti režijske troškove, čak niti troškove električne energije, jer je Inkubator opremljen solarnom elektranom. Probili smo se na hrvatsko tržište, a plan nam je i probijanje na zapadno europsko tržište.“ – direktor Neven Svalina

Osnovna svrha inkubatora i jest proizvesti financijski samoodrživa i uspješna poduzeća te na taj način potaknuti gospodarski razvoj i povećati stopu zaposlenosti. Poduzetnički inkubatori kao poduzetničko potporne institucije su na neki način mentori u generiranju ideja i poticanju poduzetništva u Hrvatskoj. Uvjerena sam da smo  mi svoju zadaću na tom planu ostvarili u cijelosti, ističe direktorica Inkubatora.

-Potencijalnim poduzetnicima i poduzetnicima s područja grada Belišća tijekom 2019. godine dostupne su bile sve potrebne savjetodavne usluge te smo na taj način izravno utjecali na jačanje njihovih poduzetničkih kompetencija, odnosno podizanjem razine njihovih poduzetničkih znanja i vještina poduzetnici će biti konkurentniji na tržištu. Osnovni cilj je poticanje razvoja poduzetništva i gospodarstva na području grada Belišća.

U 2019. godini su održane i edukacije namijenjene nezaposlenim osobama, potencijalnim poduzetnicima i postojećim poduzetnicima gdje su bile predstavljene mjere HZZ-a za samozapošljavanje i zapošljavanje, aktualni natječaji za poduzetnike u 2019. godini te su pružene i razne usluge savjetovanja poduzetnika iz područja računovodstva i financija.

Stanari inkubatora u 2019. godini bili su: TEPEŠ bravarski obrt, DADO SAFETY TEAM uslužni obrt, PHOENIX RESTORATION obrt za proizvodnju električnih aparata, PROTOSTAR LABS d.o.o. za proizvodnju računala i periferne opreme, CENTURION d.o.o. za inženjerstvo i proizvodnju strojeva, BEST IT obrt za računalne usluge, LOKALNA RAZVOJNA AGENCIJA GRADA BELIŠĆA d.o.o., BENALEX j.d.o.o. za savjetovanje i računovodstvo te TAXI PANDA j.d.o.o. za prijevoz usluge i trgovinu.

U sklopu projekta R-SOL-E sufinanciranog u sklopu programa Interreg IPA programa prekogranične suradnje Hrvatska - Srbija 2014.-2020., ukupne vrijednosti 1.010.153,61 EUR,  postavljena je i solarna punionica za električne automobile ispred Poduzetničkog inkubatora Polet d.o.o. u Belišću. Projekt R-SOL-E proveo je Grad Belišće u partnerstvu s Gradom Novim Sadom i Općinom Gorjani.

Poduzetnički inkubator Polet d.o.o. za sve stanare subvencionira cjelokupne troškove komunalnih usluga i toplinske energije, ali i troškove električne energije dobivene putem solarne elektrane. Ukupna vrijednost izgradnje solarne elektrane iznosila je 442.675,00 kn.

Solarna elektrana smještena na zgradi Poduzetničkog inkubatora u Belišću je pilot projekt solarne elektrane s inovativnim rješenjima te je prvi takav na ovom području. Solarna elektrana ima za cilj povećanje energetske učinkovitosti te se na taj način osigurava besplatnu električna energija za potrebe Poduzetničkog inkubatora Polet d.o.o., ali i za sve korisnike Inkubatora. Što je još jedna od niza pogodnosti koje imaju korisnici Inkubatora.

Ovakvim projektima se štede fosilna goriva, smanjuje se emisija CO2 u okoliš i ovo je najbolji način kako se postižu dobri efekti. Grad Belišće može biti uzor drugim gradovima i općinama zbog načina na koji radi i kako racionalno raspolaže resursima, ali ponajviše po tome koliko sredstava povlači iz vanjskih izvora.

Kroz mjere poticanja poduzetništva i pokretanja poduzetničkih aktivnosti na području grada Belišća nastoji se smanjiti nezaposlenost, povećati broj konkurentnih poduzetnika, potaknuti energetski učinkovito poduzetništvo korištenjem obnovljivih izvora energije, potaknuti što veći broj potencijalnih poduzetnika na samozapošljavanje, promovirati poduzetnike početnike lokalnoj i regionalnoj zajednici te unaprijediti poduzetničku infrastrukturu stvaranjem povoljnije poduzetničke klime.

Upravo pokretanjem, unapređenjem i razvojem konkurentnosti poduzetnika te pružanjem stručne potpore u razvoju poduzetničkog potencijala i inovativnih ideja stvara se sinergija koju poduzetnici mogu iskoristiti za realizaciju vlastitih poduzetničkih ideja i pothvata, a koja u konačnici dovodi do poticanja razvoja malog i srednjeg poduzetništva.

Poduzetnički inkubator Polet d.o.o. Belišće i Lokalna razvojna agencija Grada Belišća d.o.o. kao poduzetničko potporne institucije svojim uslugama, konkretnim znanjem i vještinama osiguravaju potpunu potporu svim poduzetnicima na području grada Belišća. Kao takve, sinergijom osiguravaju brži protok informacija i dostupnost svih svojih usluga namijenjenim poduzetnicima na jednom mjestu, omogućavaju razvoj poslovnih pothvata, potiču bolju produktivnost poduzetnika, bržu komercijalizaciju inovacija i bolji plasman proizvoda i usluga na tržište.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

Forthuber
Agencija za nekretnine
Brzi i pouzdani!
PCV i ALU stolarija, završni radovi u građevinarstvu