MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Otvoreni natječaji za dodjelu bespovratnih sredstava

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

 

VALPOVO Valpovački poduzetnički centar obavijestio je javnost o trenutačno otvorenim javnim natječajima za dodjelu bespovratnih sredstava i to kako slijedi:

 

1. Ministarstvo gospodarstva je u Narodnim novinama 16. Listopada 2013. objavilo je ponovljeni

JAVNI NATJEČAJ

po operativnom programu regionalnih potpora za ulaganje u opremu za 2013. godinu.

Rok za podnošenje prijava na natječaj istječe 5. studenoga 2013.

1. PREDMET NATJEČAJA - dodjela sredstava potpore po Operativnom programu regionalnih potpora za ulaganje u opremu za 2013. godinu

2. KORISNICI DRŽAVNE POTPORE

2.1. Korisnici državne potpore po ovom natječaju mogu biti mali, srednji i veliki poduzetnici iz svih sektora gospodarstva čije je osnivanje i ustroj propisan Zakonom o trgovačkim društvima (NN 111/93, 34/99, 121/99, 52/00, 118/03, 107/07, 146/08, 137/09, 152/11, 111/12, 144/12, 68/13) te koji su 31. 3. 2013. ili 30. 6. 2013. zapošljavali minimalno 20 radnika na poslovima pretežite djelatnosti.

2.2. Izuzeće iz točke 2.1 čine poduzetnici koji djeluju u sektoru proizvodnje čelika, brodogradnje, primarne proizvodnje poljoprivrednih proizvoda i proizvodnje sintetičkih vlakana.

 

 

2. JAVNI POZIV za kandidiranje projekata za dodjelu bespovratnih sredstava temeljem programa Fond za razvoj turizma u 2013. godini

 

PREDMET NATJEČAJA:

Predmet Javnog poziva je dodjela sredstava iz Fonda za razvoj turizma - razvoj turističke

infrastrukture i očuvanje turističke resursne osnove.

CILJ NATJEČAJA :

Cilj programa je razvoj turističke infrastrukture i očuvanje turističke resursne osnove u svrhu jačanja konkurentnosti turizma.

NAMJENA SREDSTAVA:

Sredstva su namijenjena za:

a) izradu projektne dokumentacije:

- tehničke projektne dokumentacije (idejni, glavni, izvedbeni projekt, aktivnosti vezane za rješenje o uvjetima građenja ili lokacijsku i građevinsku dozvolu) 

- programskih i projektnih studija razvoja pojedinih geografskih područja lokalne i raegionalne razine (npr. master planovi i dr)

- studija za realizaciju pojedinih/konkretnih projekata (studija zaštite okoliša, studija isplativosti ulaganja, poslovnih planova, i dr.)

b) pripremu ostale natječajne dokumentacije koja nedostaje investicijskom projektu javne turističke infrastrukture, a neophodna je za kandidiranje projekata za korištenje sredstava iz Strukturnih fondova Europske unije

c) investicije: izgradnja, uređenje i obnova javne infrastrukture.

 

PRIHVATLJIVI PRIJAVITELJI

Za dodjelu bespovratnih sredstava Fonda prijaviti se mogu kao predlagatelji projekta pravne osobe:

 - Jedinice lokalne i područne/regionalne samouprave

-  Trgovačka društva u njihovom ili državnom vlasništvu

-  Turističke zajednice

-  Javne ustanove nacionalnih parkova i parkova prirode.Rok za prijavu: 30.10.2013. 

 

3.Ministarstvo kulture objavilo je

Poziv za predlaganje umjetničko-edukativnih programa i /ili radionica za Ruksak (pun) kulture – umjetnost i kultura u vrtiću i školi, nacionalni dopunski program u vrtićima te osnovnim i srednjim školama u Republici Hrvatskoj za 2014. godinu
Pravo podnošenja prijava na temelju ovoga Poziva imaju umjetničke organizacije, udruge, ustanove u kulturi, samostalni umjetnici i sve pravne i fizičke osobe koje obavljaju djelatnosti u kulturi na području Republike Hrvatske. Rok podnošenja prijava je 1. studenog 2013.god.

4. Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije najavilo je natječaje za malo i srednje poduzetništvo koji će biti objavljeni do kraja 2013. u sklopu operativnog programa regionalne konkurentnosti. Potpore ovog javnog poziva dodjeljivati će se kroz mjere podrške razvoju javne infrastrukture, konkurentnosti malih i srednjih poduzeća (MSP) te konkurentnosti turizma. 

Natječaji u najavi su:
1. Shema dodjele bespovratnih sredstava za razvoj poslovne i turističke infrastrukture
2. Primjena informacijske i komunikacijske tehnologije za poboljšanje poslovnih procesa
3. Povećanje gospodarske aktivnosti i konkurentnosti malih i srednjih

Sve detaljnije informacije o natječajima zainteresirani  mogu dobiti u Valpovačkom poduzetničkom centru na adresi Kralja P. Krešimira IV br.2 te na broj telefona 031/651-411, svakim radnim  danom od  7.00-15.00 sati.

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It