MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

PODUZETNIČKI INFORMATOR: Kontrola privremene nesposobnosti za rad

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Radnik je prema članku 37. Zakona o radu dužan, što prije je moguće, obavijestiti poslodavca o privremenoj nesposobnosti za rad.

U svakom je slučaju radnik dužan najkasnije u roku tri dana dostaviti liječničku potvrdu o privremenoj nesposobnosti za rad i njezinu očekivanom trajanju. Ovlašteni liječnik dužan je radniku izdati spomenutu potvrdu.

Ako zbog opravdanog razloga radnik nije mogao obavijestiti poslodavca o privremenoj nesposobnosti za rad najkasnije u propisanom roku od tri dana, dužan je to učiniti što je moguće prije, a najkasnije u roku tri dana od dana prestanka razloga koji ga je u tome onemogućio.

Potvrda o privremenoj nesposobnosti za rad omogućava poslodavcu pregled radnika na raspolaganju u neposrednoj budućnosti kako bi znao organizirati poslovanje za vrijeme trajanja odsutnosti radnika na bolovanju.

Sadržaj i način izdavanja potvrde o privremenoj nesposobnosti za rad propisuje se Pravilnikom o sadržaju i načinu izdavanja potvrde o privremenoj nesposobnosti za rad.

Kontrola privremene nesposobnosti može se obaviti kao redovna kontrola ili kao izvanredna kontrola. Redovnu kontrolu obavljaju ovlašteni kontrolori Zavoda odnosno doktori medicine. Oni postupaju u skladu sa Zakonom, propisima donesenim na temelju Zakona i općim aktom Zavoda o ovlasti i načinu rada kontrolora, a prema planu kontrole privremene nesposobnosti koji za svaku kalendarsku godinu utvrđuje ravnatelj Zavoda.

Sponzor članka je:Agencija za računovodstvo, informatiku, organizaciju i savjetovanje ARIOS d.o.o.

Ivana Gorana Kovačića 49, 31551 Belišće
Mob: 098/208-888
E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Radno vrijeme: Ponedjeljak – petak: 07:00 – 15:00 sati

 

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

TEST 2

TEST 2