Izlet na Belišćanski podravski pješački put

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

BELIŠĆE  Planinari Hrvatskog planinarskog društva Belišće u subotu su imali prvi organizirani izlet u novoj godini duž Belišćanskog podravskog pješačkog puta, a inicijator izleta je Franjo Šmit. 

-Okupljanje je bilo kod kapelice Sv. Ane. Došlo nas je petnaestero i lagano smo krenuli stazom do našeg odmorišta na 61 km rijeke Drave, bilježi Mila Andrić.

-Dio muške ekipe prihvatio se skupljanja drva i loženja vatre. Nas šest članica odlučile se na još malo hodanja i uputile se na vodocrpilište prema Gatu. Put smo nastavile lijevo uz šumu i oranice. Usput smo uživale u branju i zobanju slatkih i sočnih plodova šipka. Unijele smo si u organizam vitamina C, a sunce nas grijalo i davalo vitamin D. Kažu da su ti vitamini dobri za jačanje organizma i čuvaju nas od ove nenormalne korone. Skrećemo s puta na šumski put i lagano stižemo do našeg odmorišta.

Stigao je još jedan naš član, malo se družio s nama i odlazi dalje hodati. Privlači nas miris pečene slanine i mi uzimamo naše delicije za pečenje i pridružujemo se ekipi uz vatru. Nakon ručka nastavljamo druženje uz kavu i čaj. Bliži se vrijeme povratka, spremamo stvari i ostavljamo iza sebe čist i uredan prostor. Staza je kroz šumu uz baru Jugovaču, a na njoj su dva prekrasna labuda.  Krenule su i visibabe koje su nam uljepšale ovaj zimski a ipak proljetni dan.                                                                                                       

Kod Sv. Ane mala pauza i pristiže nam jedna naša članica koju je ovo lijepo vrijeme izmamilo van.

  

Lijep pozdrav do nekog novog druženja.

 

Mila Andrić