BUMOVCI uspješno organizirali humanitarnu utrku

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

BROĐANCI  Brođanačka Udruga Mladih još se jednom iskazala dobrom organizacijom događaja koji plijene pozornost.

U nedjelju su organizirali humanitarnu utrku  Wings For Life World Run — App Run Brođanci  i tako se uvrstili u red onih koje su podržali sponzori utrke bili su Red Bull i Jamnica.

-Prije malo više od mjesec dana prijatelji i ja odlučili smo se okušati u svjetski poznatoj humanitarnoj utrci Wings For Life koja se obično svake godine održava u Zadru. Kako zbog trenutne epidemiološke situacije ove godine ona nije bila službeno organizirana, Wings For Life organizacija je omogućila da zainteresirani sudjeluju na utrci virtualno — putem aplikacije, rekao je zadovoljan Otto Gesler, predsjednik Udruge i pokretač događaja koji je pokazao njihovu spremnost i na najteže ispite.


-Nakon što smo se prijavili, odlučili smo trčati svatko za sebe, no budući da je bilo sve više i više zainteresiranih i vidjevši da i drugi gradovi u Hrvatskoj prijavljuju svoje lokacije kao službene lokacije za utrku, odlučili smo se kao Udruga kontaktirati Red Bull te organizirati vlastitu službenu turku u Brođancima. Zaključili smo suradnju s Red Bullom i Jamnicom te napravili događaj na Facebooku koji je vrlo brzo postao glavna tema na našem području.

Sama utrka protekla je i bolje od očekivanja, uz zadivljujući broj sudionika, lijepo vrijeme i još bolje nedjeljno popodne družeći se s prijateljima i upoznavajući nove osobe koji su za cijeli događaj imali samo riječi hvale. A cilj je bio vrlo jednostavan - dobro se zabaviti i trčati za one koji ne mogu! Posebno se zahvaljujem suradnicima, ali i sumještanima koji su uz one koji su dio organizacijskog tima pokazali incijatvu i poput obitelji Rešetar iz Habjanovaca organizirali okrjepnu stanicu s vodom i voćem .

Na utrci je sudjelovalo 29 trkača koji su zajedničkim snagama istrčali više od 300 kilometara, a prikupljeno je ukupno 362€, odnosno 2.722,24 kuna donacija za istraživanja ozljeda leđne moždine!, zaključio je Gesler.

Na utrci su sudjelovali i članovi sportskog kluba “Osijek Wild Runners”. Evo što je rekao njihov član Hrvoje Bašić koji je utrku završio na prvome mjestu s istrčanih 31,86km:

-U Brođancima smo trčali za one koji to ne mogu. Predivna atmosfera, odličan posao mladih organizatora i dostojna zamjena za Zadar! Drago mi je da sam trčao baš u Brođancima i sigurno se opet vidimo.

Osijek Wild Runners je novoosnovani amaterski sportski klub. Cilj nam je okupiti sportske entuzijaste iz našeg grada te uživati u trčanju i druženju.”

Prvo izdanje humanitarne utrke u Brođancima uspješno je privedeno kraju, a dojmovi jamče da neće biti i posljednje…