Belišćanski planinari ponovo na Krndiji

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

BELIŠĆE  Da je Krndija popuarna planinarska destinacija, još su jednom dokazali belišćanski planinari.

I u vrijeme pandemije, kada su zbog epidemioloških mjera dopuštene tek manje grupe, na nedjeljni izlet, 9. svibnja krenula je grupa od deset izletnika.

Krenuli smo u osam sati iz Belišća i stigli na Paulinovac gdje su nas čekali planinari uz Feričanaca i tri naša člana iz Đurđenovca, zabilježila je Mila Andrić.

-Paulinovac je popularno izletište našičana i planinara. Na njemu PD Krndija održava svoju manifestaciju Antunovski piknik u lipnju, povodom dana grada Našica. Na Paulinovcu ima prostrana nadstrešnica sa stolovima i klupama pogodna za odmor i druženje veće grupe ljudi. Nakon pozdrava s našim planinarima, pozdravljamo se s bračnim parom planinara iz PD Cibalija iz Vinkovaca. Njih dvoje turno obilaze SPP i spavali su u šatorima, a ovo im je drugi put da na taj način obilaze SPP. Pozdravljamo par i zaželimo im sretan put u daljnjem obilasku SPP. Nas put vodi na Bedemgrad  koji je kontrolna točka SPP. Dan je sunčan i predivno je hodati kroz zazelenilu šumu slušajući cvrkut ptica.  Bedemgrad (407 m)  je srednjovjekovni utvrđeni grad na Krndiji iznad sela Gradca. PD Krndija iz Našica je na Bedemgradu uredila prostor te postavili stolove i klupe na kojima smo se i mi odmarali i uživali u prirodi. Nakon odmora krećemo natrag istim putem do Paulinovca. Tu smo imali ručak, odmor i dogovor da se vidimo slijedeće nedjelje na našoj stazi BPPP.

  

Tekst: Mila Andrić    

Slike : Z. Kovač, B.R.Tomaš, F. Šmit, S. Braz i M. Andrić