MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Članovi DVD-a Belišće na 3. Vukovar Half Marathon

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Ulicama Vukovara 29. svibnja 2021. godine su trčali sudionici 3. Vukovarskog polumaratona!

2019. godina zapamćena je kao godina kada je održan 1. Vukovarski polumaraton, dok je 2020. godine drugi po redu Vukovarski polumaraton, unatoč okolnostima uzrokovanima pandemijom koronavirusa, održan virtualno.

Treći Vukovarski polumaraton održan je u sklopu festivala VukovART, a u njemu je ove godine sudjelovalo 560 sudionika.

Specifičnost Vukovarskog polumaratona čini to da je ruta kojom se trči obuhvaća murale koji postoje u gradu. Utrka je bila podijeljena prema dužinama staze od 21 kilometar (polumaraton) te 5 kilometara (utrka građana).

Na utrci koja je privukla mnoge sudionike, okupljaju se mnogobrojni sportaši i rekreativci, a u trci od  21 kilometar nastupila su članovi DVD-a Belišća Zdenko Cerovečki i Slavko Milekić, a ekipu su sačinjavali: Slavko Janjić, Matija Bartolović, Ivan Špoljarić, Boris Abičić, Dragan Varga, Ivica Tomin i Denis Val.

Svaki trkač prolaskom kroz cilj okrunjen je trajnom uspomenom na vukovarski polumaraton, prekrasnom unikatnom medaljom koja je inspirirana umjetničkim radom umjetnice Zabou, „Home is where your heart is“, jednog od brojnih murala koji krasi Vukovar.

 -Vukovar danas živi u pravom smislu riječi te se nadamo kako se polako vraćamo na „staro normalno“. Jučer je u našem gradu održana Erste plava liga, sportsko natjecanje za najmlađe sa preko 300 sudionika, danas Vukovarski polumaraton trči preko 500 sudionika. Drago nam je vidjeti radost na ulicama našega grada, a izuzetno mi je drago da je ova manifestacija zaživjela u gradu Vukovaru i da smo se danas u ovolikom broju okupili u svojstvu bavljenja sportom i širenja dobre poruke, rekao je zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček.

Cilj ove atletske utrke je podizanje samopouzdanja mladih i odraslih osoba te promicanje zdravog načina života kroz popularizaciju rekreativnog trčanja za sve uzraste.

Članovi trkačke ekipe DVD-a Belišće iskoristili su prigodu za posjet Spomen obilježjima Domovinskog rata u Vukovaru, gdje su na ovan način obilježili Dan državnosti.

  

 

 

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

Forthuber
Agencija za nekretnine
Brzi i pouzdani!
PCV i ALU stolarija, završni radovi u građevinarstvu