Bruno Mesić pobjednik je 15. Čiklijade

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

BELIŠĆE Danas je, u prijepodnevnim satima, na Staroj Dravi Repnjak, održana 15. Čiklijada, tradicionalno natjecanje u veslanju ribičkim čamcima – čiklovima.

Desetak natjecatelja i njihove navijače pozdravila je zamjenica gradonačelnika Ljerka Vučković, koja je službeno i otvorila Čiklijadu, a podršku su došli pružiti i predsjednik Zajednice sportskih udruga grada Belišća Milan Zamaklar, direktorica belišćanske Turističke zajednice Mirjana Klen sa suradnicima te v.d. predsjednika Udruge športskih ribolovaca Belišće Stjepan Berak.

Veslalo se u tri skupine, a najbrži veslači potom su sudjelovali u finalnoj utrci, nakon koje je belišćanska Čiklijada dobila najmlađeg pobjednika u svojoj povijesti, 15-godišnjeg Brunu Mesića. Drugo je mjesto osvojio Josip Rakmić, a treće Franjo Barić. Njima je zamjenica gradonačelnika Ljerka Vučković uručila priznanja i pehare, dok su svi sudionici dobili zahvalnice.

Čiklijada, koja je samo jedna od mnogobrojnih priredbi sklopu manifestacije Mali grad, veliki ljetni doživljaj Belišće 2021., završena je kratkim druženjem i okrjepom u Ribičkom domu na lijevoj obali Drave, gdje Josip Vučković-Vučko, predsjednik Udruge Kotličari za sve sudionike i goste skuhao čobanac.