Povijesni uspjeh valpovačke školske odbojke

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

VALPOVO/POREČ Od 8. do 10.svibnja u Poreču se održalo Državno prvenstvo školskih sportskih društava u odbojci za osnovne škole.

Naše djevojčice su se plasirale kao 1. sa Županijskog  školskog natjecanja te su bile nositelj skupine.

Igrale su u skupini F sa Prvom OŠ Čakovec te OŠ Brenum iz Mlina te su pobijedile obje ekipe rezultatom 2:0 u setovima i time osigurale 1. mjesto u skupini i prolaz u četvrtfinale. U četvrtfinalu su naše djevojčice igrale u dvorani Intersport protiv OŠ Jurja  Habdelića iz Velike Gorice te pobijedile opet 2:0 u setovima. Nismo ni sanjali da ćemo doći do polufinala. Zadnji dan Državnog prvenstva igrale su se polufinalne i finalne utakmice. U polufinalu su igrale protiv OŠ Đuro Pilar Slavonski Brod te rezultatom 2:0 u setovima osigurale put u finale Državnog prvenstva! To je za našu ekipu i školu zaista velik uspjeh. U 12:30 se po rasporedu igralo finale za djevojčice između naše škole i OŠ Alojzija Stepinca iz Zagreba. Znali smo da je ekipa iz Zagreba jaka, no naše djevojčice su se hrabro borile i povele čak u 2.setu. Zagrebačka škola je ipak bila jača i pobijedila nas 2:0 u setovima no ne s velikom razlikom. S obzirom da u zagrebačkoj školi igraju i dvije reprezentativke Hrvatske, naše djevojčice su itekako imale što pokazati uz podršku glasnih navijača iz naše županije. Time su osvojile 2.mjesto i srebrnu medalju na Državnom prvenstvu za osnovne škole!!

Za djevojke je ovo jedno lijepo iskustvo, jedan veliki povijesni uspjeh. Za našu školu su igrale u prvom sastavu: Veronika Sabo, Gracija Živković, Sara Milić, Ena Mandić, Nera Markota, Iva Sudarić, Lucija Čorković, zatim Lorena Kasapović, Nika Žulj, Lucija Špoljarić, Franka Pejak i Lana Budišić. Ekipu na natjecanju su vodile:  Monika Matković, trenerica te Ana Vuković, prof. TZK-e. Kući smo došli pjevajući, ispunjeni pozitivnim emocijama, a imali smo i veseli doček u školskom dvorištu iza ponoći gdje su nas bakljama i pjesmom dočekali ravnatelj, roditelji, braće, sestre, treneri. Jedno predivno iskustvo i prekrasna igra koju je ova ekipa djevojčica pokazala, dugo će se pamtiti….

 

 

Ana Vuković, prof.