RUKOMETNI KLUB VALPOVKA: Pripreme za izazove nove natjecateljske sezone

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

VALPOVO Rukometaši Valpovke ponovno su se okupili i službeno započeli s ljetnim pripremama.

Na čelu s trenerom Alenkom Bajerom te ostatkom stručnog stožera kojeg čine Matija Fumić, Božidar Krišković i Igor Majlinger, Valpovčani su započeli s intenzivnim treninzima kako bi spremni dočekali sezonu. 
 
Iza njih je uspješna sezona u kojoj je ostvareno 3. mjesto u 2. HRL istok dok se u novoj sezoni očekuje rezultatski iskorak.

-Valpovo je diljem regije prepoznato kao središte koje jako dobro radi s mlađim selekcijama, a najveća potvrda toga bilo je 1. mjesto na državnom prvenstvu za kadete prošle godine. Kako nas jedan dio perspektivnih rukometaša napusti nakon jedne do dvije sezone u seniorskom rukometu, kao cilj smo zacrtali plasman u 1. HRL sjever. Želimo omogućiti dečkima koji prođu našu školu da ostanu u kolektivu što duže te ponuditi izazove koje traže u drugim sredinama, najavio je predsjednik kluba Dragan Čolaković. 
 
Sastav je nešto izmijenjen u odnosu na prošlu godinu pa su tako klub napustili Luka Vukelić, brzonogo desno krilo koje odlazi u Zagreb na studij, Danijel Hideg koji odlazi u Spačvu, dok su kadetski reprezentativci Marko Bajan i Franko Krstić pojačali redove premijerligaša Poreča odnosno Zameta. 
 
Zanimljivo je bilo i s dolascima. Uprava kluba obavila je pomalo senzacionalan posao te u svoje redove dovela tri igrača koja su u prethodnoj sezoni bili nositelji igre RK Osijeka te tom klubu pomogla ostvariti plasman u Premijer ligu. Tako će boje Valpova ove sezone braniti Domagoj Nedić, Tomislav Babić i Dino Vukušić. Osim spomenutog trojca, klub su još pojačali Nick Steiner, Ivan Sobol te povratnik Filip Kolar. 
 
Respektabilni protivnici na pripremnim utakmicama pomoći će treneru u slaganju momčadi. Ipak, sigurno je kako u valpovačkim redovima još neko vrijeme neće moći računati na Matiju Bajera. Podsjetimo, srednji vanjski Valpovke ozlijedio je koljeno na završnici protekle sezone, a zasad je izgledno da će zbog oporavka propustiti prvu polusezonu.