Bogat program Hrvatskog olimpijskog dana u Valpovu

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVO Zajednica športskih udruga grada Valpova, u suradnji s Gradom Valpovo, bila je inicijator i organizator obilježavanja Hrvatskog olimpijskog dana.

S ciljem promidžbe sporta i sportskih aktivnosti u predivnom ambijentu valpovačkog Trga kralja Tomislava, u obilježavanje su se uključili i svoje aktivnosti prezentirali Odbojkaški klub Valpovka, Rukometni klub Valpovka, Košarkaški klub Valpovo, Stolno teniski klub Dvorac, Karate klub Valpovo, Streljački klub Valpovo i Gimnastičko društvo Hrvatski sokol.

Sudjelovali su i učenici Osnovne škole Matije Petra Katančića te Srednje škole Valpovo.

Valpovački trg jučer  je bio prepun dječje igre, veselja, osmjeha i šarenila.

U sklopu manifestacije održana je i radionica predstavnika Policijske uprave Osječko - baranjske županije o prevencijama ovisnosti i nasilja.

U ovome događanju sudjelovali su policijski službenici za prevenciju, Ureda načelnika Policijske uprave osječko-baranjske koji su ovom prilikom prezentirali policijske preventivne projekte „Zdrav za 5“ koji primarno govori o prevenciji zlouporabe sredstava ovisnosti i promovira zdrave životne stilove i bavljenje sportom, kao i preventivni projekt „Budi navijač, a ne razbijač“ koji govori o navijanju na  sportskim natjecanjima bez vrijeđanja, nasilja, uništavanja imovine i govora mržnje.

Obilježavanje Hrvatskog olimpijskog dana u Valpovu zaključila je i posjeta europske delegacije i predstavnika Športske zajednice županije u sklopu kandidature Osječko-baranjske županije za Europsku regiju sporta 2023 i ulasku u članstvo europske udruge ACES Europe (Bruxelles).