MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

S Croatiom u srcu

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

MARJANČACI Danas je u Društvenom domu u Marjančacima održan susret osnivača, igrača, funkcionara i simpatizera NK Croatie, 42 godine nakon osnivanja.

 

Susret je organiziran u čast Stjepana Đurkovića- Đoke, kojemu su kolege, suigrači, željeli odati priznanje za nemjerljiv i nesebičan doprinos osnivanju i djelovanju NK Craoatia.

Nažalost, taj nogometni klub, koji je tijekom svoga sedamnaestogodišnjeg postojanja okupio brojne simpatizere više ne djeluje, ali po silini emocija koje je izazvao na susretu osnivača, bivših igrača, funkcionara i simpatizera, moguće je zaključiti da će vrlo skoro, početi ponovno djelovati.

Susret je otvorio Stjepan Đurković- Đoko, slavljenik, dobri duh kluba, koji je primio priznanja Hrvatskog nogometnog saveza i predsjednika HNS-a, Davora Šukera osobno, a uručio mu ih je Željko Bel, tajnik osječko-baranjskog Nogometnog saveza.

Priznanje, nogometna lopta s potpisima aktualnih reprezentativaca i dres devetke Davora Šukera s njegovim potpisom, samo su materijalna svjedočanstva zahvalnosti za sve što je za nogomet i Croatiu učinio tijekom protekle 42 godine, noseći, između ostaloga i „osmicu“ na svom dresu. Za NK Croatiu radio je doslovno sve što je trebalo, pa i prao dresove, kao i drugi članovi njegove obitelji. Pozdravio je sve sudionike skupa i goste, zahvalio na priznanjima i pozvao sve koji to mogu i žele, da obnove djelovanje kluba koji je mnogima donio nemjerljivo zadovoljstvo sudjelovanja u dojmljivom životu NK Croatie.

Sudionike svečanog skupa pozdravio je i Ivan Svalina, jedan od osnivača kluba i inicijatora druženja nekadašnjih igraća, funkcionara i navijača kluba.

U izljevu emocija govornika moglo se prepoznati što je NK Croatia doista značila mještanima Marjančaca, igračima i funkcionarima kluba, a iz izlaganja Vitomira Matokovića, donedavnog predsjednika Mjesnog odbora, moglo se prepoznati i nastojanje da se rad kluba obnovi.

Na dane aktualnog djelovanja podsjetio je i Ratimir Sabo, jedan od trenera NK Croatie, a pridružili su mu se i drugi, nekadašnji nogometaši i simpatizeri kluba.

Neki od sudionika današnje svečanosti nisu se vidjeli od dana kada su zajedno igrali nogomet, i začas su navrla sjećanja, pronašle se davno zametnute fotografije…Svatko je dodao poneku crticu iz sedamnaestogodišnje povijesti kluba koji je u vrijeme osnivanja, 1973. godine, jedini uz onu u Torontu, s ponosom nosio ime Croatie. Sa simpatijama su se prisjećali značajnih i manje značajnih utakmica, poraza i pobjeda, pa čak i međunarodnih utakmica, koje je klub imao.

Sudeći po količini emocija, svježini sjećanja i zadovoljstvu s kojim se pristupilo organizaciji provođenju okupljanja, uskoro ćemo bit svjedoci ponovnog osnivanja kluba, nove Croatie, i novog okupljanja mladosti Marjančaca i okolice, i radosti druženja uz nogometnu loptu…

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

Brzi i pouzdani!