MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Završeni Valpovački dani šaha

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVO Prošli vikend Valpovo je bilo središte hrvatskog šaha.

Održana su četiri šahovska turnira, sjednica Upravnog odbora Hrvatskog šahovskog saveza te su podijeljeni pehari najuspješnijim ekipama Šahovske zajednice županija istok.

„Čarobni prsten“, 16. ženski šahovski turnir okupio je 24 igračice, igralo se sedam kola švicarskim sustavom, tempom od 30 minuta fiksnog vremena+ 30 sekundi dodatka za svaki potez. Prvo mjesto osvojila je FIDE-majstorica Zrinka Deur (Liburnija, Rijeka) sa 6 bodova, ispred Ane Iveković s 5,5 i Neomi Grgić s 5 bodova. Dalje su se plasirale: Tajana Turk, Heike Roklicer i Nadina Mahmutbegović 4,5; Gordana Šulc, Iva Hlavač, Katarina Bogdanić, Karmela Mićan, Tamara Ljikar, Iva Mila Brigljević 4 itd.

„Iovallium“, 10. kadetski turnirokupio je rekordnih 78 kadeta, a igralo se također švicarskim sustavom u 7 kola te istim tempom kao i na Prstenu. Prvo mjesto osvojio je Emanuel Hladnić (ŠŠK Konaki, Novo Virje) sa 6,5 bodova, ispred Filipa Jambrešića sa 6 i Miljenka Muhe sa 5,5. Dalje su se plasirali:Muharem Mahmutbegović, Josip Smetiško, Davor Skočibušić, Juraj Toplak 5,5; Fran Šoš, Robert Rabađija, Tibor Kakuk, Mato Mićan, Luka Galac 5; Stjepan Iveković, Erik Hajpek, Dominik Udovičić, Borna Vlašić, Judita Aščić, Stjepko Čuljak, Paula Njegovanović Ocelić 4,5 boda itd

6. juniorski turnir „107“, igran je pod jednakim uvjetima kao i prethodna dva turnira, a okupio je 12 juniora. I ovdje je prvo mjesto osvojio član ŠŠK „Konaki“ iz Novog Virja- Marko Sokač sa 6,5 bodova, ispred Andrije Cenkovčana sa 5,5 i Antuna Mesara sa 5 bodova. Dalje su se plasirali: Zvonimir Martinović 4,5; Ivan Kolić i Dino Zagorščak 4 itd. Obzirom da je ovo bilo i zvanično juniorsko prvenstvo OBŽ u izdvojenom poretku prvakom županije proglašen je Zvonimir Martinović (ŠK „Hrvatska čitaonica“ Valpovo).

Brzopotezni turnir „Gens una sumus- Santaj plastika““ okupio je 50 igrača, sudionica i sudionika turnira u okviru Valpovačkih dana šaha te brojne šahiste iz lokalnih okolnih klubova. Igralo se 11 kola tempom od 3 minute fiksnog vremena uz dodatak od dvije sekunde za svaki odigrani potez. Prvo mjesto osvojio je međunarodni majstor Nenad Mrkonjić (Borovo 1937, Vukovar) sa 8,5 bodova, ispred Renata Vincea i Zvjezdana Grandića, koji su osvojili jednak broj bodova, ali su imali nešto slabije dodatne kriterije. Dalje su se plasirali: Marko Sokač 8; Robert Aleksić, Emanuel Hladnić, Anđelko Sitarić 7,5; Hrvoje Vlahov, Darko Abramović, Vladimir Nestorović 7; Zoran Ljikar, Mario Zovko, Dinko Huis 6,5 itd.

U subotu, 07. 12. 2013.g. održana je i kraća svečanost na kojoj su uručeni pehari pobjednicima druge (ŠK Slavonac, Našice), trećih (ŠK Ilok, ŠK HVIDR-a Osijek, ŠK Virovitica) i četvrtih (ŠK Otok, ŠK Piškorevci, ŠK Alca Pleternica) liga šahovske zajednice županija istok.

Koliki značaj Valpovački dani šaha imaju u šahovskom svijetu sigurno govori i podatak da su natjecanja posjetili članovi Upravnog odbora Hrvatskog šahovskog saveza na čelu s predsjednikom Josipom Lekom.

Sva natjecanja igrana su u lijepom ambijentu valpovačkog hotela „Villa Valpovo“, bili su dobro organizirani uz kvalitetno suđenje.

 

 

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

RASPORED FILMOVA

      LIPANJ

Web izlog

kreativnog

stvaralaštva

 

 

Galerije fotografija

Ledom okovana rijeka (Dubravko Maričić)

Valpovački dvorac u zimskoj noći

Bajkovita Istra   (Maja Kraljik)

Boje jeseni u Valpovu