Ilija Momčilović veteranski viceprvak Hrvatske

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVO Jučer i danas, 26. i 27. kolovoza, na streljani Pampas u Osijeku održano je prvenstvo Hrvatske za veterane.

Ukupno je zabilježeno 155 nastupa u 5 disciplina. Discipline su za veterane iz nacionalnog programa su  15+15 pištolj i revolver velikog kalibra, 50 metara malokalibarska puška ležeći, 10 metara serijska zračna puška, 100 metara poluautomatska vojnička puška 7,62mm i  100 metara vojnički karabin 7,9mm. Veterani su bili podjeljeni u četiri  starosne kategorije  - A 50-59 godina, B 60-69 godina, C 70-79 godina i D preko 80. Rezultati koji su postignuti vrlo su visoki te su ravnopravni rezultatima s kojima se osvajaju medalje na pojedinačnim prvenstvima Hrvatske u redovnom susatvu natjecanja.  

Streljački klub Valpovo iznjedrio je i prvog veterana, Iliju Momčilovića,  u A kategoriji. U srpnju je napunio 50 godina i ostvario pravo nastupa na prvenstvu Hrvatske. Ilija je nastupio u dvije discipline, 50m malokalibarska puška i 10m serijska zračna puška. Prvo je nastupio malokalibarskom puškom te osvojio 7. mjesto sa 174 kruga. Tri sata kasnije na redu je bila serijska zračna puška, inače osnov rada u streljačkom klubu Valpovo. Ilija Momčilović osvojio je 2. mjesto pojedinačno sa rezultatom 176krugova, prvo mjesto osvojio je Tihomir Ilijević sa 179 krugova iz Siska, a treće mjesto Borislav Lazić sa 175 krugova  iz Bjelovara.

Prvenstvo Hrvatske za veterane ima i ekipni karakter, nekoliko starih članova iduće godine puni 50 godine te možemo očekivati i ekipni nastup i ekipne medalje za Valpovo.